Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Stone Village Pictures prezinta una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, inspirata de nemuritoarea capodopera a scriitorului laureat al Premiului Nobel, Gabriel Garca Mrquez, Dragostea in vremea holerei. Parcurgand o jumatate de secol in Cartageña, un oras complex, magic si plin de senzualitate, aceasta fascinanta poveste romantica prezinta viata unui barbat care isi asteapta unica iubire adevarata timp de mai bine de cincizeci de ani.

Cand a aflat ca a primit rolul, Bardem a sarbatorit la Barcelona, dar in scurt timp a inceput dificila misiune de a-si croi drum spre personajul lui Florentino Ariza. “Responsabilitatile si provocarile pe care le presupune un asemenea proiect sunt uriase, pentru ca trebuie sa joci un personaj de la varsta de 24 pana la 74 de ani. Un film ca acesta este atat de complex, atat de plin de detalii, incat trebuie sa dai totul. Nu poti sa tii nimic pentru tine.”

Crescut fara tata, doar de mama lui, Transito Ariza – rol interpretat de vedeta braziliana Fernanda Montenegro – Florentino nu are perspective sau ambitii adevarate, fiind in schimb impulsionat de inima plina de pasiune a unui poet. Visator, fara a se concentra prea mult asupra unui proiect anume, el incearca sa stabileasca legatura cu Fermina Daza printr-o serie de scrisori pline de pasiune. La momentul cand reuseste sa o prinda in mrejele lui, Florentino deja i-a dedicat inima sa, plina de fidelitate.

Dupa indelungate cautari si incercari de a gasi actrita care sa joace rolul Ferminei Daza, un personaj multistratificat, focos si adesea circumspect, urmarit de la adolescenta pana la batranete, realizatorii filmului au ajuns la tanara vedeta italiana Giovanna Mezzogiorno, care a castigat numeroase premii pentru rolurile sale in filme europene precum Don’t Tell si Facing Windows.

“Are o frumusete rapitoare, dar dincolo de chipul ei tanar se ascunde o actrita inteleapta, dedicata muncii sale,” spune Newell. “Acest rol ar fi o provocare imensa pentru oricine, dar Giovanna a facut fata presiunilor cu o gratie, o creativitate si o putere de concentrare uriase. A fost extraordinar sa o urmarim evoluand o data cu personajul Fermina.”

Pentru a aborda un rol atat de solicitant, actrita a simtit nevoia sa inceapa de la zero si sa invete din nou tot ceea ce stia despre actorie. “Eu, Javier Bardem, Benjamin Bratt si regizorul nostru, Mike Newell, ne-am apropiat foarte mult pe parcursul acestui proiect,” explica Mezzogiorno. “Ne-am ajutat si ne-am sustinut reciproc. Sunt niste profesionisti fantastici si s-au purtat minunat cu mine. Am reusit sa joc acest rol pentru ca au fost alaturi de mine. Sper sa fiu in armonie cu ceea ce au facut ei – adica un lucru uluitor.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.