Setari Cookie-uri

Fii activ. Traieste mai mult

Nu exista un moment mai bun sa incepi sa fii activ decat prezentul. Indiferent de varsta sau abilitatile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sanatate aduse de un program zilnic de exercitii fizice. Se stie ca activitatile sportive si exercitiile fizice reprezinta un element important atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea corporala sub control. Mai mult, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, chiar si cu efort moderat, contribuie la intarirea oaselor si muschilor, reduce stresul si, in general, imbunatatest calitatea vietii.

Nu exista un moment mai bun sa incepi sa fii activ decat prezentul. Indiferent de varsta sau abilitatile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sanatate aduse de un program zilnic de exercitii fizice.

Se stie ca activitatile sportive si exercitiile fizice reprezinta un element important atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea corporala sub control. Mai mult, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, chiar si cu efort moderat, contribuie la intarirea oaselor si muschilor, reduce stresul si, in general, imbunatatest calitatea vietii.

Fie ca preferi sa incepi ziua cu o alergare de dimineata, fie ca alegi sa iesi cu un prieten la o partida de tenis, important este sa fii activ si sa ramai activ.

Beneficiile aduse sanatatii de un simplu program zilnic de exercitii fizice sunt nenumarate. Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), ne dezvaluie principalele trei beneficii care ar putea sa ne motiveze sa incepem chiar azi sa devenim activi.

1. Oase si muschi puternici

Cercetarile stiintifice au aratat ca activitatea fizica regulata este una dintre cele mai bune metode de a mentine oasele sanatoase. Exercitiile de forta, joggingul, ridicarea de greutati sunt utile pentru conservarea masei osoase, ceea ce reprezinta o componenta critica in reducerea riscului de slabire a oaselor care se produce odata cu inaintarea in varsta, favorizand aparitia fracturilor.

Activitatile fizice care implica ridicarea de greutati sunt benefice totodata pentru cresterea masei musculare, sustinand mai departe sanatatea oaselor. In plus, tesutul muscular arde mai multe calorii decat orice alt tesut din organism, ceea ce crestere ponderea de ardere a caloriilor pentru mentinerea unei greutati sanatoase.

Avand oase si muschi puternici, echilibrul, puterea si coordonarea organsimului se imbunatatesc, reducand riscul accidentelor si bolilor osoase. Medicul si antrenorul te pot ajuta sa gasesti exercitiul de forta care ti se potriveste.

2. Reducerea stresului
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.