Setari Cookie-uri

Fii activ. Traieste mai mult

Nu exista un moment mai bun sa incepi sa fii activ decat prezentul. Indiferent de varsta sau abilitatile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sanatate aduse de un program zilnic de exercitii fizice. Se stie ca activitatile sportive si exercitiile fizice reprezinta un element important atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea corporala sub control. Mai mult, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, chiar si cu efort moderat, contribuie la intarirea oaselor si muschilor, reduce stresul si, in general, imbunatatest calitatea vietii.

Mai multe studii arata ca sportul si exercitiile fizice, miscarea in general ne ajuta in lupta cu stresul cotidian. Prin practicarea exercitiilor fizice, in organism se produce endorfina, care are efect de calmare si relaxare, facandu-ne sa ne simtim mai bine si mai optimisti.

O plimbare vioaie sau o scurta repriza de gimnastica poate fi reteta ideala de relaxare dupa o zi istovitoare. Si cum majoritatea oamenilor apeleaza la mancare in situatii de stres – ceea ce poate duce la crestere in greutate –, daca inlocuim pofta de mancare cu cateva exercitii fizice, nu numai ca ne vom relaxa si nu vom mai fi la fel de stresati, dar vom evita si acumularea unui surplus de greutate nesanatos pentru organism.

3. Controlul greutatii

Reducerea activiatile sedentare, implicarea in activitati fizice si arderea caloriilor consumate sunt cheia in controlul greutatii. Un program regulat de exercitii fizice nu doar ne ajuta sa slabim, dar este dovedit faptul ca aren o contributie importanta in mentinerea organismului la o anumita greutate dorita.

Specialistii recomanda aproximativ 30 de minute de exercitii in fiecare zi, adaugand ca acest obicei - alaturi de o dieta redusa in grasimi - este unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea greutatii corpului.

O viata activa necesita si o dieta sanatoasa. Organismul are nevoie de proteine – precum peste, carne de pasare, oua sau soia – pentru a mentine si dezvolta masa musculara. Produsele lactate fara grasimi ofera organismului nu doar proteine, ci si calciu necesar pentru sanatatea oaselor. Fructele, legumele si cerealele sunt carbohidrati care ofera energia necesara pentru activitatile cotidiene.

Mananca corect si fa un tel din miscare, pentru o viata mai lunga si sanatoasa. Poti fii activ o viata si nu e niciodata prea tarziu sa incepi.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.