Setari Cookie-uri

Spune-mi cati ani ai ca sa iti spun ce sa mananci

Cu ajutorul doctorului Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), va propunem o calatorie in lumea obiceiurilor alimentare si recomandarilor potrivite pentru fiecare etapa a vietii.

Cu ajutorul doctorului Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), va propunem o calatorie in lumea obiceiurilor alimentare si recomandarilor potrivite pentru fiecare etapa a vietii.

“Obiceiurile alimentare ni le formam din copilarie, cand devenim adulti acestea sunt deja bine inradacinate. Felul in care ne raportam la mese, preferinta de a lua masa in oras sau de a gati in casa formeaza un ritm al alimentatiei propriu fiecarei persoane, care nu se schimba prea mult de-a lungul vietii. Evident ca acest lucru este in avantajul nostru sau nu. Daca avem norocul sa crestem cu obiceiuri alimentare si de miscare sanatoase, acestea ne vor prinde foarte bine pe masura ce ne maturizam. Insa, daca nu suntem obisnuiti de mici sa facem miscare in mod regulat si nici sa avem un regim alimentar echilibrat, vom avea de suferit pe masura ce avansam in varsta”, a declarat Dr. Luigi Gratton.

Calatoria noastra incepe cu varsta adolescentei. Multi copii continua sa creasca si pe perioada adolescentei, unii chiar isi continua procesul de crestere si la varsta adulta. Intrucat adolescentii au nevoi energetice foarte mari, adesea putem avea impresia ca ei pot manca orice si oricat, fara sa ia in greutate.Dar tinerea greutatii sub control reprezinta doar o piesa din puzzle-ul numit alimentatie echilibrata.

Adolescentii au in curs de formare masa osoasa, acest proces continuand si dupa atingerea varstei de 20 de ani. De aceea, este extrem de important sa oferim organismului substantele nutritive potrivite sub forma de calciu si vitamina D, care se gasesc in alimente ca lapte slab, iaurt sau branza de casa.
Tot in aceasta perioada, corpul adolescentilor isi formeaza masa musculara, proces care necesita prezenta in alimentatie a cat mai multor proteine sanatoase, care se gasesc in peste, pui, carne slaba si proteine vegetale, cum este soia.

Adesea, alimentatia adolescentilor este lipsita de fibre. Ea ar trebui imbogatita cu mai multe fructe si legume proaspete, precum si mancaruri care contin cereale integrale (orez negru, orz, paine din faina integrala si ovaz). Aceste alimente sunt si o sursa importanta de potasiu, un mineral valoros pentru o buna dezvoltare a corpului adolescentilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.