Kudika
12 Iulie 2012

O parte semnificativa a mariajelor din ziua de astazi ajung sa se destrame.

Un articol de Monica Adriana Burcea, Psihoterapeut, trainer formator, Centrul de Terapie prin Ras Mandarin

8 alimente pentru o stare de spirit mai bună

De cele mai multe ori dam vina pe factori externi, context social si lipsa de timp insa uitam sa privim si in noi insine. Esuam in relatii pentru ca intram in cuplu cu asteptari foarte mari si insuficienta capacitate de a ne administra intern sentimentele si trairile. Arta de a trai in cuplu se invata in timp si tine de dorinta partenerilor de a parcurge pas cu pas drumul spre a invata cum sa se descopere si cum sa-si ofere iubirea.

Poate insa rasul imbunatati sau salva o relatie de cuplu aflata pe marginea prapastiei?

Foto: Shutterstock

Cu siguranta da. Alaturi de impartasirea dorintelor, gandurilor, fanteziilor si a unui timp de calitate petrecut impreuna, rasul poate face minuni in revitalizarea si in mentinerea unei relatii de cuplu armonioase. Cu siguranta fiecare dintre noi a auzit de-a lungul timpului despre efectele curative ale rasului si despre cat de important este sa ne dam voie sa radem in fiecare zi. Rasul este cea mai scurta cale catre buna dispozitie intru-cat elibereaza in creier endorfinele sau asa-numitele „celule ale fericirii”. Endorfinele sunt raspunzatoare de rezistenta organismului la durere, de buna-dispozitie si de ”starea de bine” pe care o resimtim in urma unei portii bune de ras.

Castigul momentelor in care radem impreuna cu partenerul nu consta numai in relaxarea situatiilor incordate si cat mai ales in invitarea fiecarui membru al cuplului sa adere la un alt mod de a privi provocarile zilnice atat in relatie cat si in viata de zi cu zi. Alegerea de a detensiona o situatie printr-un zambet sau prin a rade efectiv, optimizeaza in timp modul de abordare a problemelor. Cu siguranta sunt situatii in care partenerul nu merita sa fie „pedepsit” cateva ore prin lipsa comunicarii sau printr-o atitudine evident imbufnata. Daca reusim sa destindem aceste momente prin zambet si amuzament, castigam impreuna un timp pe care altfel l-am fi petrecut separat pentru a-l „pedepsi” pe celalat.

10+1 Efecte SANATOASE ale... RASULUI

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.