Setari Cookie-uri

Care sunt riscurile protezelor mamare?

Care sunt tipurile de proteze mamare si riscurile ce vin odata cu ele?

Interventia de augumentare a sanilor este cu siguranta una dintre cele mai dorite schimbari in randul operatiilor chirurgicale alese de femei. Fie ca e vorba de o problema de sanatate sau doar de una estetica, marirea sanilor cu proteze mamare este una dintre putinele interventii care pot da un rezultat atat de rapid si spectaculos. In domeniul operatiilor estetice exista deja o paleta vasta si variata de categorii de proteze mamare ce difera in functie de forma, material, cantitatea de material pe care o contine si aparitie.

Un implant mamar consta intr-o proteza mamara care este formata dintr-o membrana siliconata plina cu gel siliconic sau ser fiziologic. Fiecare femeie este unica si are forme si asteptari diferite. De aceea, pacienta trebuie sa poarte o discutie cu chirurgul in care vor alege de comun acord tipul de proteza potrivita toracelui ei”, explica specialistul in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Dr. Silvia Stanculescu.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Operatia de augumentare mamara dureaza timp de 2-3 ore si consta in crearea unei incizii in santul submamar, periareolar sau in pliul aflat sub axila care va fi „buzunarul” in care se va introduce proteza mamara. Cicatricile se vindeca in maxim un an iar durerile vor fi calmate prin tratamente si sfaturi recomandate de medicul specialist.

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.