Setari Cookie-uri

Care sunt riscurile protezelor mamare?

Care sunt tipurile de proteze mamare si riscurile ce vin odata cu ele?

Tipuri de proteze mamare

In functie de forma, protezele mamare pot fi rotunde, ovale sau alungite, iar suprafata acesteia poate fi neteda sau texturata. Din punct de vedere al compozitiei, pacienta poate alege intre implanturile cu ser fiziologic, cu gel siliconic sau mixte.

Protezele saline, sau cu ser fiziologic, sunt recomandate persoanelor de peste 18 ani si utilizate pentru ca substanta din interiorul ei se regaseste in 70% din corpul uman. Sunt flexibile si confera bustului un aspect natural. Deoarece gradul de obstructionare a vizibilitatii este mic, in cazul mamografiei rezultatele sunt mai precise in comparatie cu celelalte proteze.

Protezele cu silicon au un aspect si o senzatie tactila naturala datorita consistentei ridicate si vascozitatii gelului care formeaza continutul. Sunt recomandate femeilor de peste 22 de ani si este elastic, fara a-si schimba forma sau modelul in timp. Implantul cu gel siliconic este cel mai folosit in plan mondial, siliconul fiind o substanta extrasa din nisipul gasit pe fundul marii. Acesta se poate modela usor si are ca avantaj faptul ca ofera o garantie de lunga durata.

Citește și:

Protezele mixte combina siguranta implanturilor saline cu calitatile gelului siliconic. Astfel se formeaza hidrogelul care este un polizaharid compus dintr-un invelis de silicon umplut cu carboxil metil celulozic si ser fiziologic.

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.