Setari Cookie-uri

Care sunt riscurile protezelor mamare?

Care sunt tipurile de proteze mamare si riscurile ce vin odata cu ele?

Riscurile interventiei cu implanturi mamare

Orice operatie presupune un risc, iar augumentarea mamara, desi este un procedeu foarte sigur si bine pus la punct, prezinta si ea cateva complicatii.

Dat fiind faptul ca raspunsul corpului la orice corp strain este acela de a il respinge sau izola, corpul va forma in jurul protezei o capsula. Cea mai frecventa problema postoperatorie o reprezinta contractia capsulara. Aceasta apare cand capsula ce se formeaza in jurul protezei incepe sa se stranga, iar tratarea consta in excizia capsulei, incizia ei si inlocuirea cu o alta proteza mamara. Alte urmari ale augumentarii mamare pot consta in tulburari de sensibilitate in zona memlonului, sangerari sau infectii.

In urma unui traumatism, protezele mamare se pot rupe. In cazul fisurarii unui implant cu proteza salinica, serul fiziologic este absorbit de organism si se desumfla fara a avea efecte nocive asupra organismului. In cazul celui cu gel siliconic, continutul protezei nu se scurge in organism datorita capsulei periproteice. Pacienta poate simti totusi o senzatie de caldura si poate sesiza o modificare a formei sanului. In ambele cazuri, proteza care a suferit ruptura va fi inlocuita cu una noua.

Citește și:

Articol scris de expertul Kudika, dr Silvia Stanculescu

Clinica: Metamorphosis

Telefon: 0722 392 382

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.