Fericirea nu inseamna absenta problemelor, fericirea inseamna capacitatea de a le clarifica, de a le rezolva si de a merge mai departe pe drumul tau. Fericirea vine atunci cand gandurile, emotiile si actiunile tale sunt in armonie unele cu altele. Tensiunea apare atunci cand ele sunt in conflict. Daca mai jos cateva repere pentru o auto-analiza realista.

5 lucruri simple pe care le poti face incepand de acum pentru a avea o familie fericita

Exercitiul sinceritatii

Practica sinceritatea fata de tine insati si analizeaza-ti obiectiv viata si mediul. Cu siguranta vei gasi in bagajele pe care le porti cu tine lucruri vechi, ce nu-ti mai apartin si pe care le poti elibera. Se spune ca atunci cand vrei sa faci curatenie in sifonier, e indicat sa dai mai departe tot ceea ce nu ai mai atins in ultimul an pentru ca nici nu vei mai atinge. La fel este si cu emotiile. Poate porti cu tine vinovatii, temeri sau frici care nu-ti mai apartin demult si pe care e momentul sa le eliberezi. Astfel, te vei pune treptat in acord cu tine insati si gandurile, actiunile tale se vor reorganiza. Ecuatia este relativ simpla: pentru ca ceva nou sa poata veni, ceva vechi trebuie sa plece.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Exercitiul autenticitatii

Practicand sinceritatea fata de tine insati, te apropii usor, usor de autenticitate. Nu poti fi fericit daca actiunile tale nu sunt congruente cu ceea ce gandesti. A fi actor in propria-ti viata si a intretine aparente necesita un consum mare de energie. Avem de multe ori tendinta sa supraestimam perceptia detaliata a celorlalti despre noi insa adevarul bazal este ca fiecare se preocupa majoritar de propria-i existenta.

Interviu fara perdea cu Antonia. Cand se casatoreste cu Alex Velea?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: