Setari Cookie-uri

Mic indreptar de fericire

Te-ai gandit vreodata ca fericirea nu este un tel in sine ci un produs secundar al actiunilor tale?

Devenind autentica vei realiza incet, incet ca fericirea nu consta in “ a cauta in exterior” cat mai ales in a “transforma continuu interiorul” tau. Asta presupune concentrarea atentiei pe ceea ce simti tu ci nu pe ceea ce presupui ca gandeste sau crede interlocutorul tau. Aminteste-ti mereu ca tu este cea mai importanta persoana din viata ta.


Exercitiul prezentului

De multe ori ne auto-asiguram mental ca atunci cand ne vom indeplini un anumit obiectiv sau cand vom bifa ca realizate toate dorintele notate pe o lista, vom fi cu adevarat fericiti. Nimic mai fals. Anticipatia in sine aduce mai multe fericire decat indeplinirea propriu zisa a scopului. John Lennon spunea ca “viata e cea care trece pe langa noi cata vreme noi ne facem planuri de viitor”.

Indiferent cat de maret iti imaginezi ca va fi momentul in care ti se va indeplini ceea ce ti-ai propus, nu uita ca de cele mai multe ori drumul parcurs pana acolo e plin de momente in care poti alege sa-ti creezi fericrea. Frumusetea este a drumului, nu a scopului final.

Citește și:

Fericirea nu este o constanta ci este direct legata de actiuni. Fercirea marcheza experinetele de varf ale existentei tale insa nu ofera garantia continuitatii. Cu cat tu vei fi mai atenta catre tine insati, cu cat vei fi mai autentica, cu cat te vei reinventa mai mult, cu atat mai mari sunt sansele sa ai parte de fericire.
Exercitiul libertatii: Fericirea inseamna libertate? Cu siguranta da!

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.