Setari Cookie-uri

Spirit, Inteligenta, Emotie si Succes

Vrem sau nu vrem miscarea vietii ne poarta cu ea.

Traditiile vorbesc de mii de ani despre fundamental spiritual al vietii. Iar in secolul al - XX - lea, prin descoperirile fizicii cuantice, stiinta confirma acest adevar. Unda se transforma in particulara si particula in unda, sub privirea mirata a fizicianului, ce constata cu uimire ca propria intentie este integrata in acest proces de creatie. Deci suntem participanti la creatie, co-creatori alaturi de Marele Creator. Inteligenta umana face parte dintr-o Inteligenta Universala care sustine intregul proces al creatiei.

Dar ce este inteligenta?

La prima vedere pare un termen familiar ce denumeste o realitate psihica despre care toata lumea pare ca stie ce este. Cand suntem in fata unei probleme si dorim o rezolvare benefica, ne punem mintea la contributie. Adica activam inteligenta, deoarece ea este unul dintre atributele esentiale ale omului si-l sustine in actiunile sale.

Citește și:

Insa specialistii in domeniu sunt pusi in dificultate cand vine vorba de a o definii stiintific. Asta asa se intampla in general, cu termenii ce desemneaza aspecte ale constiintei. Asa ca in aceste cazuri, chiar daca nu se poate defini ce este, se poate spune, in schimb cum este si ce fel de functii are si ce efecte produce in activitatile curecte ale vietii.

Inteligenta este o abilitate complexa, avand o functie importanta in adaptarea la mediu. Deoarece inteligenta desemneaza capacitatea de a asimila informatii, de a le prelucra, intelegandu-le si integrandu-le in propriile scheme mentale, cu scopul de a gasi solutii noi in rezolvarea problemelor aparute. Iar in acest proces de prelucrare a informatiilor si schemele mentale ale subiectului sufera transformari, ce determina dezvoltarea intelectuala si spirituala.

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.