Setari Cookie-uri

Spirit, Inteligenta, Emotie si Succes

Vrem sau nu vrem miscarea vietii ne poarta cu ea.

A-ti pune mintea la contributie” este o expresie ce apare firesc in limbajul uzual si ne duce mai departe cu gandul la ratiune, logica, intelegere. Se porneste de la premiza ca exista o anumita ordine; ca orice efect are o cauza; si daca este inteleasa relatia dintre cauza si efect, poate fi gasita si solutia de rezolvare a problemei.

Si atentia cercetatorilor in domeniu a fost indreptata prioritar spre acest aspect mental, unde gandul - rege al informatiilor, are prioritate. Si au fost create chiar si teste ce pot masura inteligenta. Insa, pot spune, chiar din experienta profesionala, ca testele realizate pentru a masura IQ, sunt utile pentru a afla nivelul unei inteligente asa zis academice. Se poate afla cat de bine poate invata un copil la scoala. Dar asta nu garanteaza succesul, fericirea si implinirea, nici la macar in timpul studiilor si mai ales in viata de adult, desi acest tip de inteligenta are importanta sa.

Citește și:

Realitatea vietii concret traite demonstreaza ca in multe cazuri, persoane ce pot rezolva cu succes testele IQ, pot avea dificultati in adaptare;iar realizarile si succesul se lasa asteptate, de parca un blocaj invizibil opreste manifestarea optima a competentelor. Pe cand alte persoane, considerate cu inteligenta medie, din perspectiva testelor IQ, sau avand pregatire academica nu foarte pretentioasa, pot ajunge sa activeze succesul optim in viata lor.

I se reprosa unui mare om de afaceri american ca este incult. El a acceptat o iesire intr-o emisiune televizata si a promis ca va raspunde la orice intrebare ce i se va pune. Si asa s-a si intamplat. A avut raspunsuri pentru orice intrebare pusa. Nu pentru ca ar fi stiut toate raspunsurile, ci pentru ca si-a pregatit modalitatea de a le accesa imediat. Si a demonstrat adevarul simplu ca: nu trebuie sa stii tot, ci trebuie sa stii cum sa activezi ceea ce ai nevoie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.