Setari Cookie-uri

Spirit, Inteligenta, Emotie si Succes

Vrem sau nu vrem miscarea vietii ne poarta cu ea.

Este vorba de atitudinea care determina o anumita pozitie in fata lumii. A sti mult inseamna o acumulare cantitativa si postarea intr-o pozitie statica; iar intrebarea “cum?” deja determina o pozitie dinamica, o miscare in sistemul de relatii si de bogatii ale vietii. In fond, cultura este ceea ce a ramas dupa ce ai uitat tot ce ai invatat.

Iar in structurarea unei atitudini de succes, pe langa elementele inteligentei rationale, intervine si altceva. Este vorba de emotie. Gandul este informatie, iar emotia este energia ce integreaza si sussine circuitul informational. Gandul arata directia, iar emotia da forta de realizare. Miscarea gandului este sustinut de circuitul emotional.

Asa ca puterea de realizare a dorintelor noastre este conditionata de calitatea trairilor emotionale.

Emotia este si ea un fapt al Constiintei.

Citește și:

Emotia este glasul sufletului si exprima unicitatea trairii personale.

Si, oare ce poate fi mai important decat exprimarea propriului suflet si a propriei identitati?

De aceea, actiunile care intra in acord cu aspectul emotional al personalitatii sunt cel mai bine motivate si au cele mai mari sanse de succes.

In conditiile in care specialistii si-au dat seama de importanta acestui aspect in viata persoanei umane, si-au orientat atentia spre emotii si sentimente. Si atunci in aria cercetarilor stiintifice a aparut un alt concept, prin care poate fi surprinsa aceasta generoasa resursa a psihicului uman si anume – inteligenta emotionala, notata de specialisti cu EQ.

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.