Setari Cookie-uri

Spirit, Inteligenta, Emotie si Succes

Vrem sau nu vrem miscarea vietii ne poarta cu ea.

Acest tip de inteligenta se bazeaza, in primul rand pe activarea abilitatii de relationare. Este vorba de relationare cu tine insati, relationarea dintre diferitele parti ale personalitatii tale si relationarea cu mediul. cu ceilalti. Asta creaza un anumit tip de atitudine, ce sustine actiunile de succes.

Dar nu numai cercetatorii sunt interesati de acest subiect. Spuneam ca inteligenta emotionala ne determina atitudinea. Iar atitudinea determina modul de obtinere a realizarilor si a succesului. Asa ca, orice persoana responsabila fata de sine insusi este atenta la calitatea vietii emotionale.

Vestea cea mai buna in acest sens, este ca spre deosebire de IQ, care evolueaza destul de putin dupa intrarea in maturitate, EQ este deschisa evolutiei pe tot parcursul vietii. Deoarece inteligenta emotionala se alimenteaza chiar din miezul Fiintei, din dorinta sufletului de a se implini prin exprimarea spre lume si este chiar poarta de acces a Spiritului.

Citește și:

Eu cred ca acest subiect intereseaza multe persoane, asa ca mi-am propus sa realizez o serie de articole in care sa prezint diverse aspecte a inteligentei emotionale si aspecte ale proceselor emotionale.

Cum putem recunoaste manifestarea inteligentei emotionale? Care sunt componentele ei? Ce beneficii activeaza? Ce este emotia? Care sunt mecanismele de exprimare emotionala si efect au asupra vietii personale? Cum se poate intervenii voluntar in optimizarea vietii emotionale? Acestea sunt doar cateva subiecte la care m-am gandit ca le-as putea prezenta aici.

Dar am pus in calcul si posibilitatea unui dialog ce se poate realiza intre noi. Iti poti exprima interesul, scriindu-mi, daca vrei. Iar observatiile si sugestiile tale imi pot fi de folos in selectarea subiectelor pe care le voi prezenta. Putem comunica prin discutii postate aici, sau prin site-ul www.dezvaluiridesine.ro

Citește și:

Oxana Covaci,

Trainer, specializata in tehnici psihoenergetice,

Autoarea cartii CUM E SA FII PE LOCUL SI PE TREABA TA – Perspectiva energetica in afirmarea de sine.
Fondatoarea site-ului www.dezvaluiridesine.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.