Setari Cookie-uri

O Falsa Problema: Slabitul

Chiar daca este greu sa faci calcule precise, estimarile Organizatiei Natiunilor Unite despre Agricultura si Hrana ne spun ca 30.000 de persoane mor zilnic de foame - mai mult de zece milioane pe an- ca 800 de milioane sufera permanent de foame si ca 1 miliard si 300 de milioane de oameni nu au o alimentatie suficienta.

Pare greu de crezut ca exista zone ale planetei, unde lumea se confrunta cu problema opusa: prea multa mancare si probleme legate de supraalimentatie: obezitate, diabet, atacuri cardiovasculare, s.a.m.d.
Slabitul a devenit in Occident o industrie extrem de profitabila, iar in aceasta privinta mass media ne bombardeaza zilnic cu produse, articole, sfaturi, regimuri, aparate, exercitii, toate cu aceeasi tinta: cum sa scapam de kilogramele in plus.

Foto: Shutterstock

Din pacate, asa cum confirma orice cercetare, rezultatele lasa mult de dorit.Cei care sunt preocupati de acest subiect citesc fiecare articol despre slabit si incearca fiecare metoda si toate produsele de pe piata. Kilogramele pierdute in urma metodelor descrise se recupereaza foarte repede si nu exista nimic mai frustrant decat asa zisul “efect yo-yo”, seria de slabiri si ingrasari care lasa trupul epuizat si de fiecare data intr-o conditie mai proasta decat initial.

Citește și:

Sa nu vorbim de faptul ca toate metodele propuse implica “vointa”, si data fiind ca nu dau rezultate omul se trezeste tot gras, si cu autostima scazuta pentru ca i se spune ca “nu are vointa”

Acum cativa ani am intrat si eu in acest joc pervers si m-am luptat cu kilogramele fara prea mult succes: citeam articole, incercam produse, faceam exercitii... pana intr-o zi, cand m-am hotarat sa nu mai ascult “expertii” cu diplome si certificari si sa cercetez ce au facut cei care au obtinut rezultatele pe care le vroiam: am descoperit ca fac cu tot altceva de ce sfatuiesc “expertii”, asa ca am facut niste experimente pe pielea mea. Astfel am obtinut rezultatele – singura masura a succesului – pe care le mi le-am dorit.

Acum la varsta de 54 de ani toata lumea imi cunoaste forma fizica de invidiat. Problema slabitului nu mai este presanta, insa oamenii continua sa ma intrebe cum reusesc sa obtin anumite rezultate.

Citește și:

Probabil va asteptati sa va ofer acum reteta minune “adevarata si definitorie” pentru slabit.

Reteta asta, din pacate, nu exista, pentru ca problema este gresit abordata: ne concentram asupra “slabirii”, incercand sa rezolvam ceea ce de fapt este un simptom – grasimea – fara sa se abordeze tot ce presupune ea, respectiv stilul de viata care ne este impus de viata cotidiana, absolut nenatural si cat se poate de departe de exigentele noastre psihofizice, care are un sir de efecte negative asupra noastra, printre care si excesulde grasime.

Formulat altfel, in timp ce “a slabi” este foarte usor – intrebati-i pe cei 800 de milioane care sufera de foame - sa-ti pastrezi in aceeasi timp o forma fizica de top este un obiectiv complet diferit care – pentru a fi atins – cere o schimbare completa a stilului de viata, din care alimentatia este numai o parte a procesului.
Nu avem spatiu aici pentru a vorbi despre toate aceste aspecte, chiar daca intr-un articol mai vechi am expus cateva idei.

Citește și:

Dar va astept vineri 11 Octombrie la ora 17 la Sala Palatului pentru un Workshop gratuit unde vom examina impreuna cateva idei, cu conditia sa lasam deoparte pentru un moment prejudecatile si toate lucrurile care ni se spun zilnic de cei avizati in domeniu – care s-au dovedit neeficiente pe termen lung – si sa ne mentinem mintea deschisa pentru o abordare complet diferita.

Va garantez niste revelatii surprinzatoare .

Un salut.
Bruno Medicina

www.brunomedicina.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.