Setari Cookie-uri

Sfaturi de lifestyle pentru actori, vedete si persoane publice

Un corp sanatos si echilibrat din toate punctele de vedere transmit o energie pozitiva publicului si mai mult, prin puterea exemplului, pot face mult bine tuturor.

Un material realizat de Dr. Ovidiu Penes – specializat in SUA intr-un domeniu revolutionar in Romania, Age Management, doctor in Stiinte Medicale, medic primar, cu specializari in intreaga lume, cadru didactic si membru in comisiile de examinare din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Este fondatorul primei clinici de intinerire medicala din Romania: Clinica de Age Management

Foto interior si prima pagina: viata de vedeta, Shutterstock

Viata unui actor, a unei vedete de televiziune sau a unei persoane publice este plina de incercari si eforturi, gandindu-ne si doar la impactul asupra stilului de viata pe care-l au turneele, repetitiile indelungate, eforturile de a intruchipa diverse personaje si de a pastra aparetele in ochii publicului. Este usor de imaginat ce impact major asupra sanatatii au toate dezechilibrele alimentare, lipsa somnului si alti factori de dezordine in rutina zilnica.

Citește și:

Ce trebuie sa intelegem este ca religia cardiovasculara este datorata unui cumul de factori. Metabolismul prost al grasimilor si glucidelor, al colesterolului si glucozei sangvine, ingrosarea peretilor vasculari, modificarea vascozitatii sangelui, inflamatia vasculara, stresul oxidativ, lipsa unei activitati fizice regulate au impact major asupra functiei cardiovasculare. La toate acestea, se adauga factorii genetici individuali de care nu tinem cont atunci cand suntem sanatosi.

Sfatul meu pentru tinerii care isi incep cariera de actor este sa inteleaga ca sanatatea este bunul lor cel mai de pret, inaintea ambitiilor profesionale pe care un tanar le pune mereu in topul obiectivelor, din pacate. Un corp sanatos si echilibrat din toate punctele de vedere transmit o energie pozitiva publicului si mai mult, prin puterea exemplului, pot face mult bine tuturor. Pentru asta nu trebuie facut un efort prea mare, urmarea unui lifestyle corect, o alimentatie sanatoasa din surse sigure, o activitate fizica regulata si un somn regenerator regulat de sapte-opt ore pe zi, cu un aport de minerale, vitamine calculat corect in functie de nevoile fiecaruia si care sa fie ajustat in functie de perioadele de solicitare maxima. Ideal este ca fiecare dintre noi, indiferent de profesie, sa afle predispozitiile individuale genetice la diverse boli, inclusiv cele cardiovasculare, si sa urmeze un stil de viata, o alimentatie, un regim adaptat specificitatilor lor personale care sa-i pozitioneze in afara orcarui risc.

Citește și:

Seniorilor care ne-au incantat ani de zile sufletul vreau sa le spun ca batranetea nu vine obligatoriu la pachet cu bolile daca stim sa avem grija de noi. Indiferent de viata pe care au avut-o, isi pot evalua dezechilibrele acumulate pana in prezent prin teste specifice avansate si pot face toate schimbarile necesare, astfel incat sa reverseze tot ce s-a produs negativ in sanatatea lor si sa se pozitioneze in afara riscului de boala si de moarte.

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.