Setari Cookie-uri

Cele 4 legaminte

Am ajuns intr-un punct in care nu mai stiu cum sa vorbesc cu El. Cum sa-I spun despre trairile mele, cum sa-l fac sa ma inteleaga. Golurile in comunicarea dintre noi se adancesc din ce in ce mai tare.

‘’ Nu lua totul personal’’

De multe ori tindem sa luam lucrurile personal si sa nu luam in calcul faptul ca poate cel care ni se adreseaza a avut o zi proasta sause afla intr-o stare mai putin pozitiva. Dintr-un egoism inconstient avem tendinta sa credem ca totul se invarte in jurul nostrum si ca orice atac la persoana noastra ne vizeaza in mod direct.

El vine acasa nervos, tu apesi butoanele care trebuie si se naste conflictul. Unul se retrage, comunicarea se pierde.

Ce poti face? E important sa nu iei totul personal, sa fii empatic, sa-I intelegi starea cand apare la fel de important insa ca si e sa depuna acelasi efort si energie. O relatie necesita implicare de ambele parti. Intr-un tango e nevoie de 2 persoane , e foarte adevarat ins ace trebuie sa stii e ca chimbarea intotdeuna incepe cu tine. Realitatea ta interioara reflecta realitatea ta exterioara.

Pana nu constientizezi asta si incetezi sa mai judeci si sa arunci rautati gratuite in stanga si in dreapta, evitand sa-ti asumi responsabiliatea, ai sa ramai in acelasi butoi mare de problem cu care te confrunti astazi. In plus daca te imunizezi impotriva proiectiilor celorlalti asupra ta vei scapa de multa tristete si suferinte inutila. E important sa intelegi ca uneori actiunile celorlati chiar nu au nimic de-a face cu tine, cit u doar te-ai nimerit sa fii obiectul refularii lor.

‘’Nu face presupuneri’’

Acest legamant de aface presupuneri, de a cataloga, si de a a eticheta absolut tot ce e in jurul nostrum a devenit un trend. Proiectii, peste proiectii, se pare ca unii stiu mai bine cum sunt eu decat mine, se pare ca unii stiu ce ar trebui sa fac eu sa-mi fie mie bine.

Scenarii fara obiect, presupuneri fara folos si actiuni in consecinta. Mintea ta e in stare sa zamisleasca atatea scenario incat ar putea face la nesfarsit filme sau scrie carti. Cred ca fiecare ar trebui sa aiba o biblioteca acasa.

‘’Presupui tu ca a fost undeva si ti-a ascuns’’.
‘’Presupui ca te inseala’’
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.