Setari Cookie-uri

Cele 4 legaminte

Am ajuns intr-un punct in care nu mai stiu cum sa vorbesc cu El. Cum sa-I spun despre trairile mele, cum sa-l fac sa ma inteleaga. Golurile in comunicarea dintre noi se adancesc din ce in ce mai tare.

‘’Presupui ca face voluntar sa-ti fie rau’’

Insa nu ai curaj sa pui intrebari, nu a curaj sa-ti exprimi gandurile si trairile sis a folosesti adevarul ca solutie pentru problemele tale. Nu intelegi ca cu cat iti exprimi mai clar sentimentele, dorintele, cu cat pui mai multe intrebari cu atat mai putine indoieli si scenario inutile isi fac aparitia in mintea ta. Intreaba inainte sa tragic concluzii si asculta obievtiv fara a proiecta temerile tale asupra raspunsurilor. Daca resusesti sa iti insusesti acest legamant viata ta se va schimba cu siguranta. Vei fi scutita de situatii de genul:

Nici nu intra bine pe usa si incepi:

Ma gandesc ca iar ai fost la bere cu baietii, de arati in halul asta.
Urmatorul pas presupui ca oricum te va minti. El se retrage si nu are chef sa-ti raspunda in acelasi mod. Tu consideri retragerea lui drept dovada a vinovatiei cand el poate doar a vrut sa evite conflictul sis a nu-ti raspunda in acelasi mod agresiv. Cu siguranta va inregistra reactia ta si de fiecare data cand va merge cu baietii la bere, e posibil sa nici nu iti mai spuna.

Presupunerile, reprosurile, proiectarea starilor noastre, frustrarilor si temerilor asupra celorlati nu aduc nimic bun.

Nu face presupuneri si ai curaj sa pui intrebari ,vei fi surpinsa sa observe diferenta.

‘’Intotdeuna faceti tot ce va sta in putiinta’’

Cu totii stim ca ce ne diferentiaza de animale sunt emotiile noastre, si cu totii stim ca atunci cand suntem incarcati cu entuziasm, stare buna de dispozitie, putem face lucruri marete iar atunci cand avem o stare mai proasta sau suntem bolnavi lucrurile se misca mai incet. Ne dorim tot timpul sa rezolvam absolut tot ceea ce ne nemultumeste, in viata , profesionala, sentimentala, in comunicarea cu El. Potentialul nostrum se modifica in orce moment.

Ma gandesc ca decat sa regret mai tarziu ca nu am facut tot ce imi statea in putiinta sa intru in lumea ta, sa comunic, cu tine, in loc sa traiesc cu acuzatiile pe care mi el aduc mie insami, prefer sa fac tot ce tine de mine de fiecare data.

Indiferent ca primesti sau dai mai mult, nu contoriza, si daca sta in puterea ta sa faci tot ce e nevoie pentru a schimba o situatie in bine fa-o. Te vei simti mult mai bine si daca reusesti si daca nu.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.