Spune-mi cum stai cu increderea si iti spun cine esti!

Spune-mi cum stai cu increderea si iti spun cine esti!

Poate ca uneori nu poti explica viata, nu poti explica ceva ce e necunoscut si imprevizibil si totusi te agati de iluzia sigurantei pentru a ramane intr-o stare de confort.

Articol realizat pentru cititoarele Kudika de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala in formare. Retail jobs

Poate ca uneori nu poti explica viata, nu poti explica ceva ce e necunoscut si imprevizibil si totusi te agati de iluzia sigurantei pentru a ramane intr-o stare de confort.

Am observat din ce in ce mai mult in jurul meu oameni care traiesc experiente emotionale toxice si sunt guvernati de ganduri negative; toate acestea isi au radacinile in conceptul de incredere in sine, respect de sine si in sentimentul meritului personal.

Fie ca esti:

• o femeie care s-a saturat sa fie singura si si-a pierdut orice speranta, pentru ca nu gasesti in tine nici o particica care merita sa fie iubita,
• o femeie in cei mai buni ani din viata si te afli intr-un moment in care copiii tai au depasit cele mai importante stadii ale dezvoltarii lor, iar acum nimic nu te mai opreste sa-ti reiei viata profesionala - cu exceptia convingerilor propri ca nu vei reusi sa faci fata solicitarilor,
• fie ca esti o tanara care are in jur de 20 si ca ai amanat o operatie vitala pentru ca teroarea unei cicatrici care sa-ti desfigureze trupul perfect e prea mare.

Toate duc la aceeasi concluzie inconstienta:

‘’ Nu ma plac pe mine insami’’
‘’Nu sunt destul de buna asa cum sunt’’
‘’Daca nu sunt perfecta sunt nefolositoare’’
‘’Sunt o incompetenta’’

Increderea in sine, respectul de sine, stima de sine - toate isi au radacinile in respectul pe care ni-l purtam si in aprecierea corecta a punctelor tari si a slabiciunilor pe care le avem. Cele norocoase au primit o portie buna in copilarie, au avut parinti ale caror cerinte au fost nici prea mari, astfel cerand prea mult, nici prea mici, astfel provocand lipsa stimulilor pentru o dezvoltare optima.

Ele au primit stimuli pozitivi din partea parintilor sau altor persoane, au primit afectiunea si interesul de care aveau nevoie. Astfel si-au dezvoltat simtul de a fi placute si apreciate de ceilalti conform proprilor realizari. Iar daca au avut o sansa maxima, s-a intamplat la fel si in cazul colegilor si prietenilor care i-au acceptat, i-au facut parte din grup si i-au facut sa se simta confortabil cu ei insisi.

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri