Setari Cookie-uri

Spune-mi cum stai cu increderea si iti spun cine esti!

Poate ca uneori nu poti explica viata, nu poti explica ceva ce e necunoscut si imprevizibil si totusi te agati de iluzia sigurantei pentru a ramane intr-o stare de confort.

Acesta reprezinta cel mai fertil mediu pentru o dezvoltare solida a simtului personal.

Din pacate nu toate am fost asa de norocoase in copilarie. Orice trauma legata de experiente ca un tratament prost din partea celorlalti, neglijare sau chiar mai departe - abuzuri sexuale, pentru ca, evident, acestea impiedica dezvoltarea simtului personal, pastreaza totusi si alte cauze externe care pentru a crea un minimum de respect fata de sine: sentimentul ca niciodata sau rar indeplinesti asteptarile parintilor, tachinarile, si ironiile din aceleasi grupuri de varsta, sau pur si simplu lipsa incurajarilor, sprijin si recunoasterea meritelor.

Rezultatul este de multe ori o programare mentala a unui simt de depreciere de sine care cauzeaza oamenilor multe dificultati in viata.

Dintre toate personalitatile umane, in special Idealistii si Realistii stiu acest lucru si, bineinteles, Analiticii (numai ca ei nu vor recunoaste niciodata in fata altora).

In contextul meritului de sine, mediul si experientele de viata joaca rolul central si reprezinta instrumente puternice care formeaza personalitatea noastra, mai mult decat celelate domenii
Oare asta inseamna ca acum trebuie sa te multumesti cu nivelul de incredere in sine pe care il porti din copilarie?

Ramai aici, blocata si resimti problemele care apar in urma lipsei de incredere in tine?

Teama de respingere?
Teama de abandon?
Gelozie?
Dependentele de persoane sau de substante?

Cu siguranta Nu. Daca as fi gandit asa, as fi avut o viata mediocra.
Poti schimba datele problemei, le poti transforma si evolua la un nivel superior, insa acest lucru presupune efort si disciplina, ca orice schimbare pozitiva de altfel. Dar merita!
In cazul in care te-ai decis ACUM sa evoluezi la acest nivel pentru a evita toate problemele ce iti provoaca suferinta din cauza acestui aspect, primul pas ar fi sa iti iei timp sa sa te gandesti unde anume isi are originile simtul meritului personal deteriorat. Inainte de asta, am sa-ti spun unde te poate duce lipsa increderii in tine. Ti-o spun din experiente, din psihologie si din analiza personalitatii umane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.