Setari Cookie-uri

Spune-mi cum stai cu increderea si iti spun cine esti!

Poate ca uneori nu poti explica viata, nu poti explica ceva ce e necunoscut si imprevizibil si totusi te agati de iluzia sigurantei pentru a ramane intr-o stare de confort.

Simtul insecuritatii, neincrederea, inabilitatea de a actiona si dezamagirea sunt principlale consecinte care te asteapta daca nu lucrezi la incredere in tine.

Cum se manifesta asta in viata de zi cu zi?

Nu poti sa accepti provocarile, traiesti cu teama si nu ai incredere in tine sau in destinul tau; esti incapabil mai ales de a relationa cu oamenii. Te retragi in carapacea ta, dominat de o insatisfactie continua si de nefericire. Refuzi sa iei contact cu lumea exterioara si te inchizi in lumea ta.

Aparte de aceste trasaturi de personalitate, lipsa increderii iti poate afecta sanatatea fizica si pishica. Te refugiezi in alcool sau droguri, ciocolata si alte dependente.

Nivelul performatelor tale scade si poti chiar pierde contactul cu societatea, familia, rudele, alegand sa te izolezi. Suferinta e iminenta, si iti afecteaza toate domeniile vietii tale.

Daca preferi sa traiesti toate aceste experiente, opreste-te acum din citit si intoarce-te la activitatile tale zilnice.

Mai departe vorbesc doar cu tine, cea care vrei sa eviti aceste experiente, care cauti o cale pentru a evita aceste momente toxice din viata si iti doresti sa evoluezi.

Incep: Noteaza-ti raspunsul la urmatoarele intrebari:

Care au fost persoanele de referinta din copilaria sau tineretea ta care ti-au oferit sentimentul ca nu esti ok asa cum esti?

Stii cum e sa ti se spuna ca exista lucruri pe care tu nu esti in stare sa le faci, sau ca fratii sau surorile tale se descurca mai bine? Ca nu esti buna de nimic?

Ai fost incurajata sau sustinuta cand ai avut parte de moment dificile?

Sau ai fost supra-protejata de afirmatii de genul:
‘’Ai grija!’’
‘’Nu face asta!’’
‘’ E prea periculos!’’
Fara sa primesti macar vreo explicatie suplimentara?

In aceste cazuri, radacinile increderii tale in propria persoana se gasesc aici.

Nu e necesara aceasta introspectie daca ai ajuns dinainte la concluzia ca o schimbare are sens si esti constienta ca iti lipseste increderea in tine, astfel incat ai decis sa faci ceva in acest sens.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.