Setari Cookie-uri

Alege haine tricotate din macrame: rochia croșetată este perfectă la festival!

Când mă gândesc la haine croșetate din macrame, automat îmi fuge mintea la Coachella, Summer Well sau Electric Castle. Ah, și la Lana del Rey. Mi se pare că ea a fost muza designerilor pentru ultimele colecții Boho, ea purtând rochia croșetată din macrame, cu margarete în părul ei buclat retro. Așa cred că au devenit piese-cheie aceste haine tricotate de vară despre care urmează să vorbim. Despre rochia tricotată de vară până la tunici croșetate sau accesorii din macrame, ori dantelă în stil boem, ce amintește de secolul trecut, vorbim mai multe mai jos.

Vara e deja aici. Așa că este timpul perfect să ne gândim la variante ușoare, lejere, sexy și feminine. Potrivite pentru ținute la toate festivalurile, la ieșirile relaxate în aer liber, în parc sau la terasă, ușor de adaptat cu blugi, fuste, sandale cu toc sau fără, ori pantofi sport și bocanci, posibil de strecurat și în ținutele de seară, de petrecere, sau cocktailuri, sau chiar în cele office, aceste piese vestimentare sunt ideal de purtat în vara lui 2018. Mă refer la cele mai senzuale piese de inspirație boemă, atât de spectaculoase, și la coronițe cu flori, genți cu franjuri și teniși albi ori sandale cu curele. Mă refer la haine croșetate din macrame.

Nu ai zice că sunt atât de versatile, și totuși, de la rochia croșetată din macrame, până la alte haine tricotate de vară (tunici, bluze, maiouri, pantaloni), aceste piese vestimentare sunt atât de stylish. Le poți combina cu geci de piele sau jachete din blugi. Le poți purta cu platforme, tocuri înalte și groase, pantofi sport, sandale cu sau fără toc. Le poți asorta pălării, coliere masive, bijuterii Boho. Le poți purta în oraș, în viața de zi cu zi, sau pot fi hainele ce vor atrage toate privirile în vacanță, pe plajă.

Citește și:

Inspirate din moda hippie a anilor 70, elegante și rafinate dar atât de confortabile și lejere, hainele din macrame sau croșetate sunt de încercat în vara aceasta. Este ceva mai sexy și confortabil decât rochia tricotată de vară la o ieșire în oraș, până seara târziu? Este ceva mai atrăgător și mai lejer decât rochia croșetată din macrame, cu mâneci lungi, la un festival?

Haine croșetate din macrame pentru vara asta: se poartă rochia tricotată de vară, cu lungime maxi, în stil hippie

Am ales câteva variante de rochii croșetate sau de rochii cu inserții de dantelă tip macrame, variante potrivite atât în ținutele de zi, dar și sugestii perfecte de purtat la petreceri sau evenimente speciale.

Rochia croșetată din macrame, de lungime maxi, până în pământ, sau rochia cu inserții de detalii ce amintesc de piesele croșetate poate fi pusă în valoare de bocanci military ori sandale fără toc. Asortează-i o pălărie cu boruri mari, negră și o cămașă de blugi subțire, legată în talie, adaugă-i niște șiraguri de mărgele sau straturi de brățări, eventual o pereche de botine stil cowboy și ținuta ta Boho este gata!

Citește și:

Poți alege rochiile scurte în stil tunică sau rochia tricotată de vară la festival, de exemplu. Și mare accesorizare nu este necesară, fiind o piesă destul de puternică. O pereche de ochelari de soare rotunzi a la John Lennon, o pălărie, o geantă de umăr și o pereche de pantofi sport albi și gata!

În ceea ce privește următoarele haine croșetate din macrameu sau cu inserții dantelate în stil croșetat, îți recomand să le porți la ținute de seară, de cocktail sau petrecere. Mă refer la rochia din dantelă roz și la cea din dantelă tip macrame nude, de mai jos. Cea roz, cambrată pe talie, poate fi purtată și la evenimente speciale, în timp ce rochia tricotată de vară bej poate fi adaptată cu ușurință și ziua (cu geacă din denim și pantofi sport), și seara (cu sandale fine, cu toc, ton în ton).

Citește și:

Extra pont: pentru un look cool în vara asta, combină rochia croșetată din macrame sau rochia tricotată de vară (scurtă sau lungă) cu veste sau geci subțiri Safari Style, cu curea în talie, sandale maro cu toc și geantă animal print. Extra-extra pont: poți alege oricând un look de inspirație bridal, all white, cu rochie albă tricotată sau cu haine tricotate de vară albe, cu diademe cu flori albe și accesorizare în ton.

Sau poți alege să porți haine croșetate din macrame, în contrast cromatic. În acest sens, albul se potrivește de minune cu gama de marouri și pământuri, amintind de ținutele hippie, ale anilor Flower Power.

haine croșetate din macrame la festival: alege haine tricotate de vară și accesorii din macrame

Haine croșetate din macrame pentru festival

Rochia croșetată de vară și cea cu inserții sau borduri de macrame, dar și texturile plasă trebuie să fie pe lista de haine tricotate de vară

Îți poți arăta individualitatea și alegând să porți alte haine croșetate din macrame. Cu același mix de effortless, casual, relaxat, street style, rustic-urban și beach vibe, poți alege să porți topurile sau maiourile împletite sau croșetate. Mie, una, mi se par extrem de retro-senzuale maiourile sau topurile tip bustieră, croșetate sau din textură stil plasă.

Citește și:

Sigur, rochia croșetată din macrame este senzuală, dar nici cu maioul tricotat cu ochiuri mari stil plasă nu mi-e rușine. La fel de senzual, doar că puțin mai Boho și mai elegant, este și topul sau bluza din dantelă-macrame. Am ales trei variante care să exemplifice șarmul acestor haine croșetate din macrame: bluza cu umerii goi, bluza navy, ca un top basic, doar că realizată în întregime din macrame și cămașa ce îmbină denimul și dantela croșetată, pentru că nimic nu mi se pare mai cool ca alăturarea de blugi cu dantelă sau macrame.

Pe lângă aceste haine tricotate de vară, pe lângă dantelării ce amintesc de cufărul bunicii, pe lângă croșet și plasă transparentă, am ales și câteva accesorii din aceleași texturi. Se potrivesc și cu haine croșetate din macrame, dar mai ales cu denim, pânză de in răcoroasă de vară, imprimeuri geometrice, abstracte și florale Gipsy sau retro, tot a la anii 70, cu pantaloni, fuste și rochii vaporoase, maxi. Se potrivesc perfect la orice festival, completând ținuta cu accente boeme. Mă refer la espadrilele croșetate sau la sandalele cu platformă și detalii ce par tricotate dar și la geanta realizată totalmente din crochet.

Citește și:

rochia croșetată din macrame: scurtă sau maxi

Rochii croșetate din macrame

Nu știu dacă este de la iubirea mea pentru moda șaptezecistă, de la pasiunea pentru muzica Lanei del Rey, de la nostalgia gulerelor și manșetelor brodate în stil croșetat din copilărie sau de la mileurile croșetate de bunica și de mama, din aceeași perioadă, dar eu mă declar fan al acestor haine croșetate din macrame.

Rochia croșetată din macrame este atât de feminină și cine știe când mai revine pe val? Rochia tricotată de vară este confortabilă și versatilă, fiind o investiție, pe mai multe sezoane. În ceea ce privește celelalte haine tricotate de vară și accesoriile crochet-style, ar fi păcat să nu captezi esența acestui sezon în ținuta ta, nu crezi?

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.