Setari Cookie-uri

Poncho-uri lejere și ușoare de asortat la ținute diverse în orice sezon 

De curând am fost într-o mini-vacanță în Grecia, la mare. Desigur, am împachetat numai haine subțiri, că deh, vară în Grecia! Trebuie să fie fierbinte. Și sigur că a fost. Ziua! Seara, păi seara aș cam fi dârdâit. Dar am avut prezența de spirit să am un poncho subțire la mine. Mda, l-am purtat cu sfințenie o săptămână, seară de seară, ca pe o uniformă!

Da, eu eram fata cu poncho din Sithonia, dar acest ”accident” extrem de stylish, de altfel, m-a făcut să îmi mai cumpăr un poncho lejer de vară. Și tot el să vorbesc despre poncho-uri lejere și ușoare, numai bune de purtat în serile răcoroase la mare, la munte sau în ținutele urbane, de zi cu zi.

Dacă nu știți, poncho-ul este de origine sud-americană, atestat în Peru și Bolivia, în straiele tradiționale ale localnicilor, în culturile pre-inca, cam pe la 500 înainte de Hristos. Deci, are ceva vechime în ”trendurile” de vestimentație. Și de ce n-ar avea? Este extrem de ușor de fabricat (un dreptunghi de material cu gaura în mijloc, eventual cu surplus pe post de glugă, din lână, țesături pline sau croșetate.

Citește și:

Treptat, în timp, acest articol vestimentar și-a făcut loc în ținutele militărești ale bărbaților, apoi în moda domnilor și a doamnelor. Iar acum se reinventează, ca fiecare piesă de îmbrăcăminte, cu fiecare sezon. Mai mulate sau mai largi, supradimensionate, mai simple sau cu pattern, mai lungi și asimetrice, ori mai prețioase, pentru ținutele de seară, mai tricotate sau din stofe subțiri în carouri există atâtea modele de poncho-uri lejere și ușoare pe care le putem purta acum, în vara aceasta.

Zis și făcut, m-am pus pe căutat poncho-uri ușor de asortat, modele de poncho-uri versatile, simplu de adaptat la birou, casual, sport, la ținute de seară chiar, sau la cocktailuri.

De ce să alegi poncho-uri ușor de asortat în loc de jachetă?

De ce să alegi un poncho lejer de vară în loc de jachetă? Și nu doar dacă nu ți-ai luat haine mai groase cu tine? Păi, pentru că e cool! Este o vară atât de Boho și Hippie și cu puternice influențe ale anilor 70 că păcat ar fi să nu o faci! Renunță la jachete și poartă poncho-uri lejere și ușoare!

Citește și:

    Cu blugi și helănci, cu franjuri sau nu, tricotate mai gros sau în stil plasă, croșetate sau din materiale cu motive etnice, cu o fustă conică stilată și stiletto sau cu fuste maxi și botine, dacă alegi modele de poncho-uri versatile, poți face multe îmbinări chic!

    Modele de poncho-uri lejere și ușoare

    Modele de poncho-uri lejere și ușoare

    Poncho-uri lejere și ușoare: modele versatile și cum să le asortezi

    Despre aceste variante de styling o să vorbim ceva mai jos. Și asta pentru că mult timp s-a considerat că un poncho este prea casual, prea nestilat, prea neflatant pentru siluetă, prea, prea, prea! Și toate numai de rău! Doamnelor, pe mine un poncho lejer de vară nu doar că m-a salvat de la frig, dar m-a făcut cunoscută în stațiune. Într-o seară, un turist îi spunea altuia că iar trece câinele cel cu urechile mari, cu doamna cu poncho! Ok, îmi dau seama că potăiuța mea a devenit vedetă pe-acolo, dar și eu, prin alianță, și datorită poncho-ului. #Hihi

    Lăsând gluma deoparte, am ales câteva modele de poncho-uri lejere și ușoare pentru că sunt uber-confortabile. Sunt echivalentul unui pahar de vin într-o seară de iarnă sau a unui cognac în fața șemineului, ori a unei înghețate în miez de vară. Sunt confortabile și te fac să te simți bine, se asortează ușor și adaugă un plus de stil ținutei!

    Poți asorta modele de poncho-uri versatile indiferent de ținuta ta! Mai jos, îți recomand câteva stilizări a acestei piese vestimentare, așa cum am purtat-o eu în Grecia, dar și cum plănuiesc să o port în ținutele urbane. Iată așadar câteva poncho-uri ușor de asortat și cum să le combini:

    Optează pentru un poncho lejer de vară

    Optează pentru un poncho lejer de vară

    Combină poncho-uri tricotate lejere și ușoare, ton sur ton

    Eu am purtat un poncho lejer de vară gri. I-am asortat jeanși gri antracit, o geantă gri deschis, cu franjuri și mocasini maro.

    Dacă alegi tonuri din aceeași culoare cu poncho-ul tău, obții un look simplu, dar elegant, ușor minimalist, chiar luxos. Nu încarci ținuta, iar ea va arăta foarte rafinată, stilată, chiar dacă asortezi, să spunem, un poncho bleu la o pereche de blugi albaștri, banil aparent.

    Asortează un poncho lejer de vară cu fuste scurte, sandale, hot pants și pălării pentru un look boho

    Dacă tot e vară, poți alege să combini poncho-uri lejere și ușoare cu fuste scurte sau jeanși scurți ori hot pants!

    Mixează totul cu o geantă de mână sau o poșetă Tote, o pălărie de vară și sandale cu barete și toc înalt și gros și vei fi o apariție Boho.

    Poartă poncho cu rochii și cizme – de cauciuc sau din piele

    Pentru serile de vară răcoroase sau pentru cele de la finalul verii, când sunt șanse să plouă destul de des, îmbină un poncho tricotat subțire cu o fustă ori o rochie feminină, evazată, cloș sau lalea, cu cizme până la genunchi, din piele întoarsă. Sau cu cizme de cauciuc la vreun festival ceva!

    Vei obține astfel un look degajat, confortabil, usor casual, ușor chic. Și o ținută foarte cool, de inspirație!

    Modele de poncho-uri versatile, în tonuri uni, neutre, oversize: poartă-le ca rochii!

    Poncho-ul negru de mai sus poate fi o variantă de piesă principală a outfitului. Dacă alegi modele de poncho-uri versatile, uni, neutre, lungi și largi sau oversize, le poți purta pe post de rochie.

    Eu l-am mai purtat pe al meu ca rochie cu teniși dar și cu flip-flops, dar merge și cu botine, sandale sau cizme, mai ales toamna!

    Poncho + blugi = LOVE! Oricând.

    Practic, toate felurile de poncho-uri alese de mine - și cele groase și cele subțiri, vaporoase, de vară – se potrivesc cu blugi!

    Alege poncho-uri ușor de asortat cu jeanșii tăi și te poți juca creativ cu accesorizarea: cowboy boots sau mocasini, stiletto sau balerini!

    Poți alege poncho-uri cu motive etnice cu fuste maxi. Extra pont: prinde-le în talie cu o curea!

    Totuși, nu recomand poncho-uri lejere și ușoare, mai ales lungi, alături de fuste maxi până în pământ persoanelor minione.

    Decât cu un mic amendament: dacă se adaugă o curea în talie, peste poncho, deja look-ul va fi feminin și va crea impresia de siluetă alungită, zveltă.

    Alege poncho-uri ușor de asortat pentru ținuta de festival

    Un poncho lejer de vară poate fi companionul stylish la Summer Well sau Electric Castle. Fie cu tentă Boho sau etno, fie Folk, fie un model ”de ploaie” sau unul tropical, vaporos, poți purta poncho-uri lejere și ușoare cu blugi evazați, cu blugi scurți, fuste din denim sau rochii, la orice festival în vara asta!

    De altfel, un poncho este cea mai lejeră piesă de purtat peste o ținută de festival, în serile răcoroase sau ploioase chiar. De fapt, după cum vezi, poncho-ul este o piesă versatilă perfectă pentru orice ținută, indiferent de sezon. Și da, indiferent de festival...

    Poncho + cămașă = urban-cool!

    Într-una din serile de concediu am asortat poncho-ul meu gri la blugi slim albaștri, cămașă albă și balerini negri. De atunci am repetat combinația aceasta de încă două ori, pentru că mie mi se pare simbolul stilului relaxat, effortless, smart-casual atât de feminin!

    De altfel, acest gen de ținută cu modele de poncho-uri versatile și linii office, business, poate fi purtată și la birou!

    Un poncho lejer de vară poate fi purtat și la job, și la un cocktail pe plajă, și la o ținută casual, nu mai vorbesc! Sunt atâtea variante în care poți asorta poncho-uri lejere și ușoare!

    Dacă nu ești încă fan, te sfătuiesc să alegi poncho-uri ușor de asortat, cât mai basic și mai simple, eventual poncho-uri mai mulate, mai pe corp, și să dezvolți de acolo. Vei vedea în timp că și dacă au carouri, dungi, buline, aplicații sau franjuri, poncho-urile sunt versatile și simplu de stilizat. La orice vârstă, la orice stil, la orice tipologie corporală!

    Sursa foto front page – Unsplash

    Vizionare placuta


    Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.