Setari Cookie-uri

Jacheta bufantă de inspirație military este preferata mea!

Juxtapunerea de feminin și androgin creează un contrast atât de interesant și de sexy încât designerii acestui sezon nu s-au putut abține să nu-l folosească în colecțiile lor. Rochia vaporoasă ori transparentă, purtată cu bocanci army, costumul masculin, cu sacou și pantaloni, purtat cu piese de lenjerie lăsată la vedere, rochia-furou combinată cu pantofi sport, pantalonii stil Bermude cu topuri dantelate ori cu volane feminine, jacheta bufantă de inspirație military asortată la fuste ladylike, blugi, pantofi cu toc!

Și pentru că jacheta bufantă de inspirație military este atât de interesantă și pentru că este o investiție, căci se va purta și la toamnă, astăzi ți-am pregătit câteva variante ce mixează detaliile feminine cu liniile masculine, într-un contrast pe cât de interesant, pe atât de senzual.

De la modelul de jachetă largă până în talie, de inspirație Bomber, până la modelul ce se inspiră din croiala și elementele de decorațiune ale hainelor Safari, de la detaliile ce amintesc de milităreștile trenciuri până la stilul Preppy sau College, cu tentă sport, toate se poartă!

Ce să cauți într-o jachetă oversize anul acesta pentru a fi la modă? În general, creatorii de modă au preluat elemente de croială army sau din costumul bărbătesc și le-au îmbinat cu texturi surprinzătoare pentru astfel de haine. Altfel spus, jacheta Bomber ori jacheta bufantă de inspirație military, cu epoleți, în stil Aviator sau Bomber, a devenit interesantă pentru că a fost croită din țesături fine, elegante, altminteri folosite în vestimentația de seară ori de gală: dantelă, satin, paiete, aplicații, broderii.

Citește și:

Dacă nu materialele au fost detaliul surprinzător, atunci modelul de jachetă largă până în talie a devenit cuceritoare cu ajutorul altor elemente de croială eminamente feminine: prezența volanelor, a pliurilor, a fundelor, a mânecilor bufante sau clopot, prezența peplumurilor. Și dacă jacheta bufantă de inspirație military a fost creată pe tipar bărbătesc din materialele clasice (gabardină, jerseu, stofe) atunci stiliștii le-au propus în combinații feminine, ladylike, cu fuste-lalea, cu imprimeuri, cu volane sexy, cu inserții transparente, cu rochii vaporoase și ladylike.

Este, dacă vrei, un manifest pentru a-ți păstra feminitatea și atunci când cucerești lumea bărbaților. Prea am devenit masculine, androgine, puternice, nevulnerabile. Prea ne ascundem feminitatea și senzualitatea sub platoșe care nu ne aparțin.

Citește și:

Așa că moda acestui an nu este altceva decât un manifest de întoarcere la feminitate, la a nu uita să fii femeie, chiar și atunci când porți trenciuri, epoleți, jachete de aviator sau de militar. Iată, deci, ce să cauți într-o jachetă oversize anul acesta, pe care să o poți purta și acum, pe timp de vară, dar și de la toamnă.

Jacheta bufantă de inspirație military: se poartă stilul Bomber, mai ales din texturi prețioase

Poți alege în acest sezon jacheta bufantă de inspirație military realizată din materiale prețioase. Creatorii de modă au preferat să croiască jachete Bomber sau de inspirație College ori Preppy din materiale destinate rochiilor de seară.

Astfel, poți asorta o jachetă lungă până în talie, din satin ori materiale lucioase, din dantelă sau paiete strălucitoare, ori din mătase cu imprimeu interesant la blugi, la pantaloni de tip trening, la rochii feminine sau chiar la pantaloni eleganți, ori sobri, în stil office. În ceea ce privește accesorizarea, ai liber!

Citește și:

Poți opta pentru pantofi sport, bocanci sau ghete, completate cu infuzii de feminitate – ceva bijuterii, o cămașă elegantă – sau poți merge pe detalii retro (ochelari colorați, curele cu catarame mari, sandale cu tocul înalt și gros) ori pe asortări feminine – stiletto, coafuri cu bucle, machiaj cat-eye).

Jurnalul unei shopaholice, jacheta bufantă de inspirație military, jachetă largă până în talie, jachetă oversize pentru 2018

Jachete bufante tip military Bomber

Jacheta oversize cu detalii Safari este în trend

Dacă nu alegi modelul din materiale prețioase, poți purta o jachetă oversize, cu detalii de inspirația Safari. Cu buzunare mari cu clapetă (dreaptă sau triunghi), cu buzunare cu clapetă la piept, cu nasturi metalici (neapărat) sau capse, cu guler pe gât, jacheta Safari este diferită de jacheta bufantă de inspirație military prin țesăturile din care este realizată. Creatorii de modă s-au limitat la a folosi materialele clasice – poplin, denim, fâș, jerseu, gabardină, stofe subțiri – completând cu detalii feminine – volane, peplumuri, funde – care să contracareze efectul epoleților, al buzunarelor multe-multe.

Citește și:

Cum poți asorta o jachetă largă până în talie de inspirație Safari? Poți continua povestea de explorator african, cu pantaloni scurți, blugi scurți, sau fuste scurte, în același stil, totul completat de bocanci de trasee sau de călătorie și neapărat de bluze vaporoase, transparente, dantelării, topuri cu decupaje sau cu inserții prețioase și genți ceva mai pretențioase (un clutch, un plic mare colorat).

Sau poți alege o stilizare eclectică predominant feminină. Poți asorta și geaca Safari, ca și jacheta bufantă de inspirație military cu pantaloni și fuste maxi, midi ori mini, atâta timp cât sunt fluide, vaporoase, elegante, cu fuste conice sexy, cu hot pants prețioși, adăugând detalii sport sau effortless la accesorii – espadrile, pantofi sport, balerini, stiletto, rucsacuri.

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, jacheta bufantă de inspirație military, jachetă largă până în talie, jachetă oversize pentru 2018

Geci de inspirație Safari

Jachetă oversize cu elemente de trenci

Dacă și jacheta bufantă de inspirație military și geaca Safari ți s-au părut prea îndrăznețe pentru a le încerca, poți opta pentru trenciul scurt. De cele mai multe ori, creatorii de modă l-au realizat aproape de modelul clasic, completându-l cu niște elemente din alte povești, ceva volane sau gulere rotunjite pe aici, ceva încrețituri și pliseuri pe acolo. Noutatea vine poate din faptul că linia trenciului este mai lejeră, mai largă și din faptul că se poartă și modelele scurte.

Dacă alegi o jachetă largă până în talie, amintind de trench-coat, sigur că o poți purta ”clasic”, la birou, cu jeans, cu pantaloni sau fuste ceva mai „sobre”. Dar poți alege și varianta de asortare a stiliștilor verii lui 2018. Ei au asortat trenciul cel mai des cu rochii, fuste și pantaloni vaporoși, din materiale fluide, prețioase, elegante, feminine, sau cu piese vestimentare sexy – rochițe mini, pantaloni scurți.

Citește și:

În ceea ce privește alegerea pantofilor pentru a completa o jachetă oversize în acest stil, poți alege orice – de la ghete la cizme, până la sandale fine ori mocasini, balerini sau pantofi cu toc înalt, cu aplicații strălucitoare.

Jurnalul unei shopaholice, jacheta bufantă de inspirație military, jachetă largă până în talie, jachetă oversize pentru 2018

Modele de jachetă scurtă tip trenci

De altfel, dacă alegi să porți jacheta bufantă de inspirație military în vara aceasta și la toamnă, ai ”datoria” să nu mergi pe o singură linie – Safari din cap până în picioare, de exemplu – este nevoie să combați liniile masculine cu ceva feminitate, să îndulcești detaliile casual, sport sau militărești cu ceva volane sau elemente prețioase, sofisticate.

Femeia acestui secol este contrastantă, dar este atât de sexy și de curajoasă!

Acum că am învățat să cucerim lumea bărbaților, să facem ce fac și ei, hai, totuși, să nu ne pierdem feminitatea și eleganța. Hai să fim femei, fie și cu epoleți!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.