Setari Cookie-uri

Se poartă pantalonii lungi bufanți acum, dar și la iarnă!

Creatorii de modă au decis: nu mai realizează haine și accesorii pentru femei decât dacă înglobează în frumusețea lor și confortul de a le purta. Cel puțin așa pare în cerea ce privește ținutele acestui sezon. Așa că, nu e de mirare că asistăm la o explozie de croieli confortabile, funcționale.

Și pentru că frigul începe să vină și pentru că nu există nimic mai cool și sofisticat în toamnă și iarnă decât să porți pantaloni din materiale interesante și cu detalii de croială deosebite, ne axăm astăzi pe pantaloni lungi bufanți adecvați acestui sezon, fără doar și poate, eclectic și curajos.

De ce spun eclectic? Pentru că se întâlnesc multe țesături, motive imprimate și multe influențe și surse de inspirație în creațiile prezentate. De la motivele etnice la printurile florale, de la detaliile victoriene la cele romantice, de la trendul Boho la cel futurist, de la moda anilor 80 la Grunge-ul sau Hip Hopul actual. De la carouri la dungi și până la buline! Ai atâtea variante de țesătură, culoare și imprimeu din care să-ți alegi modelele de pantaloni lungi cu model retro sau urban, actual, pentru această toamnă.

Citește și:

pantaloni lungi bufanți cu croială retro Vezi mai multe modele

De ce spun că e un sezon curajos? Pentru că, pe lângă clasicele stofe, lâni, blugi, catifea, reiat și alte țesături specifice timpului actual, sunt la modă și pantaloni lungi bufanți realizați din materiale fine, fluide, subțiri, vaporoase, ce aduc mai degrabă aminte de vară, sau de sezonul cald. Mătase, voal, piele, dantelă, vâscoză, triplu voal, jerseu, satin, paiete, toate sunt prezente când vorbim de modelele de pantaloni lungi largi ai acestui sezon rece!

Pantalonii lungi bufanți sau despre cum moda anilor 80 și 90 rămâne în continuare șic

Modelele de pantaloni lungi bufanți inspirați din perioada optzecistă și nouăzecistă se caracterizează prin lungime până la gleznă, talie ridicată, croială bufantă de la talie către coapse și genunchi, îngustându-se către gambe și gleznă, sar rămânând drepți. Dacă vrei o analogie, gândește-te la Mom Fit Jeans sau la ceea ce englezii denumesc ”mutton leg pants” – pantalonii picior de miel.

Citește și:

pantaloni lungi bufanți

Alege pantaloni lungi bufanți de aici

Am văzut pantaloni lungi bufanți a la anii 80 și 90 la Marc Jacobs, Stella McCartney și Marni, fie din stofă plină, asortată cu paltoane și sacouri cu umerii mari, din aceeași perioadă amintită mai sus, fie colorați, purtați alături de bluze neon. Și la Valentino am găsit pantaloni lungi largi, din materiale mătăsoase, de data aceasta, eleganți, asortați cu rochii și pelerine lungi, victoriene. Și la Balmain am găsit pantaloni lungi cu model retro, de data aceasta amintind câte ceva de moda anilor 40-60, din materiale fluide, strălucitoare.

În decada anilor 80 (la început, când încă se simțea influența anilor 70) a rămas și Halpern, unde am văzut pantaloni lungi bufanți din paiete, asortași cu bluze cu umerii decupați, cu print psihedelic. Către moda anilor 70 s-a dus și Coach mixând țesături, printuri și blană, într-un stil nomad, unde vei găsi pantaloni lungi cu model retro și imprimeu de eșarfă.

Citește și:
  • Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
  • 10 accesorii trendy pentru iubitoarele de modă
  • Vagabond: Simte libertatea la fiecare pas

Ceva mai actuali sunt pantalonii lungi largi sporty-chic propuși de Dolce & Gabbana și Jeremy Scott, unde au pornit de la pantalonii de trening, fiind în culori tari și stând alături de jachete de trening și muuulte Bling-Bling-uri. Pe stilul Nicky Minaj, dacă vrei! Un stil sport, funcțional dar eminamente urban și actual a prezentat și Prabal Gurung, unde modelele de pantaloni lungi bufanți au fost colorați, cu buzunare mari, asortați cu tricotaje și blană și tocuri fine.

Retro-electro, cu vibe între Disco și actual sunt și sugestiile Tadashi Shoji sau Balmain, cu paiete din cap până în picioare. Și tot la anii 80 a rămas și Alberta Ferretti, unde pantalonii bufanți au fost asortați cu geci bufante, cu umerii mari.

Pantaloni lungi bufanți: poartă-i în toamna aceasta – iată cum!

După cum vezi, țesăturile și culorile și stilurile sunt nenumărate în acest sezon, când vine vorba de pantaloni lungi bufanți. Chiar și croiala variază, de la linie dreaptă, la linie ușor evazată și până la pantalonii înguști pe gambă.

Citește și:

De la materiale pline, călduroase, robuste, desprinse din acest sezon, până la la texturile vaporoase ale sezonului cald. De la modele simple, uni, la culori electrice sau aplicații strălucitoare! Este, fără doar și poate, sezonul în care pantalonii lungi largi sunt stăpâni! De altfel, s-ar putea să-i găsești decorați cu multe volane, în variante de pantaloni cu volane pe talie și coapse, pantaloni lungi cu panglici, funde, cordoane pe talie.

pantaloni lungi bufanți cu croială retro Vezi mai multe modele

În ceea ce privește purtarea lor, am două sfaturi. Fie că alegi pantaloni lungi cu model retro, fie că alegi modele actuale sau futuriste, mergi pe asortare de tip layering. Ținutele în straturi sunt preferatele designerilor, cu atât mai mult cu cât se asortează texturi diverse și bijuterii și accesorii!

Citește și:

Și dacă tot am ajuns la accesorii, dă-mi voie să trec la al doilea sfat de asortare pe liniile sezonului! Mergi pe opulență, pe eclectism, pe încărcat, pe bijuterii statement masive, chiar și atunci când alegi să porți pantaloni lungi bufanți cu adidași sau ghete fără toc.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.