Setari Cookie-uri

Cum se poartă hainele din piele în toamna aceasta aceasta

Geaca din piele este o perenă în garderobele noastre. Este, poate, unul dintre cele mai rezistente piese vestimentare, de-a lungul anilor și trendurilor. Dar în toamna aceasta asistăm la o avalanșă de haine din această textură versatilă și interesantă. În plus, majoritatea designerilor au ales eco-friendly, deci vești și mai bune! Iată, deci, cum se poartă hainele din piele în toamna aceasta.

Astăzi ne concentrăm pe articolele din piele, căci și designerii caselor de modă le-au acordat atenția lor deplină, când au trasat colecțiile sezonului de toamnă-iarnă. Cum se poartă pielea în toamna aceasta? Ce haine de piele să porți în toamna aceasta, pe lângă clasicele deja jachete de piele? Îți povestesc pe îndelete mai jos.

Din start trebuie să reții că mulți creatori de modă au mers pe piele ecologică sau imitație de piele, pentru a stopa uciderea animalelor pentru pielea lor. Pe mine mă bucură aceste vești, pare că am devenit consumatori exagerați de orice resurse iar în cerea ce potrivește soarta animalelor chiar avem nevoie de un nou traseu de gândire, unul mai prietenos cu mediul, cu animalele însele, cu corpurile noastre, în ultimă instanță.

Citește și:

jachete de piele Vezi sugestiile noastre de ținute cu geacă de piele

Așa că demersul modei ca manifest mă bucură. Am ales, deci, în selecția mea, atât articole din piele naturală, cât și articole din piele ecologică, sperând ca în scurt timp să prezint doar această din urmă variantă. Așadar, hai să vedem cum să porți hainele din piele în toamna aceasta, cum le-au propus marii designeri și în ce asortări!

Haine din piele pentru o toamnă în care texturile și culorile interesante devin vedetele ținutei tale!

Se poartă pielea cu aspect natural, cea cu aspect vintage, se poartă pielea întoarsă, pielea lăcuită, se poartă vinilinul și se poartă pielea cu irizații metalice. Cam asta ar fi pe scurt, în câteva cuvinte, un mic ghid despre cum să alegi hainele din piele în toamna aceasta. Hai să vorbim ”pe lung”!

Citește și:

haine din piele în toamna aceasta

Găsești haine din piele aici

Designerii au creat multe articole din piele, și nu s-au oprit doar la tradiționalele geci. La Saint Laurent am văzut rochia cu umerii mari, în stil anii 80, din piele cu ținte. La Jeremy Scott am văzut salopetele din imitație de piele (scai) cu peliculă metalizată argintie. Și la Balmain am văzut salopeta din același material argintiu, metalic, ce aduce cu un vinilin sau o piele lucioasă. La Saint Laurent am întâlnit look-ul All Leather, cu pantaloni scurți, geacă a la anii 80, pălărie și botine din piele, într-un mix de piele naturală și piele întoarsă.

Ce haine de piele să porți în toamna aceasta dacă vrei un look și mai nonconformist? Inspiră-te de la Stella McCartney și Lavin, care au folosit piele în culori altfel decât clasice. Pentru că, da, acesta este un alt aspect legat de cum se poartă pielea în toamna aceasta!

Citește și:

Se poartă toate culorile de piele! Neagră, maro, nude, cognac, albastru, oranj, verde, roșu, gri și orice altă nuanță îți mai trece prin cap! La Stella McCartney am văzut rochia asimetrică cu drapaj, din piele ecologică albastră, iar la Lanvin am văzut pantalonii din piele oranj asortați cu bluză din piele neagră.

Mizează pe piele structurată, texturată și pe juxtapunerea materialelor contrastante!

Pe lângă faptul că hainele din piele în toamna aceasta pot fi și colorate, ele pot fi și din texturi interesante. Cu pielea lăcuită și vinilinul ne-am mai obișnuit anii trecuți, dar o dată cu amploarea inspirației din moda retro, creatorii de modă au presărat catwalk-urile și cu piele cu aspect metalic (despre care am vorbit mai sus) dar și cu muuultă piele întoarsă sau cu ceva patină vintage!

Citește și:

pantaloni tip culottes din piele lucioasă tip vinilin Vezi sugestii de pantaloni de piele

Iar asta se vede mult în felul cum se poartă pielea în toamna aceasta. Pielea întoarsă este cea mai interesantă textură în trendul nomad, hippie și Boho, adesea alăturată inserțiilor de blană, faldurilor romantice, mătăsoase, imprimeurilor etnice și pattern-urilor sau pieselor de inspirație retro. Un exemplu este moda în straturi cu multe cojocele din piele întoarsă de la Chloe, Louis Vuitton și Coach, cu o puternică inspirație din moda anilor 70.

Nu puteam vorbi despre ce haine de piele să porți în toamna aceasta fără să menționez și piesele dominante (cantitativ, vizual) din această textură. Altfel spus, se poartă geci, pardesiuri, sacouri, blazere și paltoane din piele cât mai lungi! Exemple de paltoane și trenciuri din vinilin colorat neon găsești la Miu Miu, Marni, Fendi.

Citește și:

Ca un ultim paragraf, trebuie să știi că hainele din piele în toamna aceasta sunt centru de interes al ținutei, dar pot fi și inserții ce transformă total ținuta. Adesea creatorii de modă au folosit inserții din piele, pentru a face stilul și mai interesant, și mai rafinat!

De asemenea, e de știut faptul că cel mai bine în trendurile actuale arată mixurile de piele, stofe tip tweed, tricotaje, imprimeuri și falduri fine, diafane, eterice, să nu mai spun că inserțiile materialelor strălucitoare cu paiete nu face altceva decât să readucă Glamourul retro mai aproape de prezent!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.