Setari Cookie-uri

Rochia cu croială de trenci pentru o ținută de zi interesantă: alege-o acum!

A fost rochia-tunică. Apoi a venit rochia-cămașă. Acum este rândul ei! Rochia cu croială de trenci a apărut în trenduri și pentru că o consider o variantă versatilă, elegantă, feminină, de femeie puternică și asumată a prezentului, ți-o propun și ție.

Rochia cu croială de trenci îmbină perfect elementele androgine și pe cele feminine. Este un exemplu elocvent al acestui sezon. Al felului în care designerii au definit femeia actuală: o femeie a contrastelor, a juxtapunerilor surprinzătoare, interesante, pe cât de ”opuse” pe atât de echilibrate una lângă alta.

Mi-au plăcut teribil propunerile de rochii-trenci interesante, atât de stilizate ale sezonului! Dar ce înseamnă mai exact acest stil? Ce înseamnă rochia cu croială de trenci? Ea conține adesea detaliile ce au făcut trench-coat-urile populare.

Gulere și rever milităresc, talie marcată de cordon, adesea cu cataramă și găici. Manșete army, cu reglaje cu baretă pe mânecă. Buzunare mari, încăpătoare, adesea supradimensionate, cu clapete sau cu nasturi. Epoleții pot fi prezenți la fel de bine.

Citește și:

modele de trenciuri diverse croieli

Citește mai multe despre trenciuri aici

Rochia cu croială de trenci este o îmbinare atât de interesantă de military, masculin și feminin! Și, alături de ea, pe același principiu de contrast de stiluri bărbătesc-ladylike, se situează alte piese stilate, de efect. Și despre ele, despre rochii cu croială de sacou, vom vorbi astăzi!

Rochia cu croială de trenci poate fi parte dintr-un outfit foarte interesant

Spuneam că este un simbol al sezonului acest contrast de stiluri. Feminin versus androgin constituie un rezultat puternic, ce captează privirile. Iar rochia cu croială de trenci nu este singura piesă situată în această categorie șic. Sacourile și blazerele combină gulere și revere sau umeri exagerați, androgini, cu texturile prețioase și talia marcată, feminină, senzuală.

Citește și:

Paltoanele cu guler și rever, buzunare supradimensionate și închiderile la două rânduri de nasturi, deci de inspirație masculină sunt asortate feminin, elegant, adesea având texturi prețioase, sofisticate!

Alege rochia cu croială de trenci de aici

Alege rochia cu croială de trenci de aici

Până și bocancii army style au toc și îmbină perfect contrastul de masculin-feminin! Iar când vorbim despre rochii-trenci interesante, vorbim despre stilizarea ideală a acestor elemente contrastante.

Cum se întâmplă ca rochia cu croială de trenci să fie atât de ”eclectică”? Ca și în cazul modelelor de rochii cu croială de sacou, elementele androgine sunt completate, devin feminine, delicate, prin prezența unor linii sau elemente feminine. Linia taliei, croiala cambrată, decorațiunile, dar și materialele prețioase, delicate, eterice, suave sunt o parte a contrastului acestuia atât de sexy.

Citește și:

Rochii cu croială sacou, blazer sau tip tuxedo pentru un plus de efect!

Mizează pe rochii cu croială de sacou sau rochii-trenci interesante în acest sezon! Am ales câteva variante din care să te inspiri și pe care, cu asortarea adecvată le poți transforma fie mai feminin, fie mai androgin!

Poți purta rochia cu croială de trenci, scurtă sau midi, sau până către gambe. Alege variante ce îmbină gulerele, cordonul din talie, reverele, buzunarele army cu materialele fluide, vaporoase, feminine, fluide! Mizează pe rochii cu nasturi și cordon dar și pe variante petrecute, parte peste parte. Și, la fel de bine, poți purta și rochia cu croială de trenci cu fermoar, ceva mai sport și mai urbană!

Alege rochii cu croială sacou de aici

Alege rochii cu croială sacou de aici

Cât despre alegerea unor rochii cu croială de sacou, și aici am numai vorbe de bine! Se poartă atât varianta cambrată, pe talie, amintind de moda anilor 80, cu umerii mari și talia accentuată, cât și stilul blazer, cu linie dreaptă, masculină. Adesea atât rochia cu croială de trenci, cât și stilul de rochii cu croială de sacou au închidere cu nasturi, fapt vizibil mai mult la rochia-blazer ori sacou, ce are închidere dublă sau la două rânduri de nasturi.

Citește și:

Și, așa cum în cazul modelor de rochii-trenci interesante am vorbit de câteva elemente ce le fac feminine, ladylike, și dacă vorbim despre rochii cu croială de sacou, vorbim despre inserții sofisticate, bogate, decorate. Gulere și revere satinate, texturi cu dantelă sau brocart, catifea, volane, detalii de tuxedo, buzunare șic, decolteuri adânci.

rochie-trenci neagră elegantă office Vezi mai multe detalii

De altfel, rochia cu croială de trenci, cât și rochia-sacou îmbină perfect detaliile prețioase, sofisticate, bogate cu elementele androgine, rezultând o piesă vestimentară spectaculoasă, dominantă, suficient de evidențiată cât să nu mai aibă nevoie de accesorizare prea mare.

Totuși, despre asortarea stilului de rochii cu croială de sacou sau a modelelor de rochii-trenci interesante, am de spus doar faptul că sunt #ShowStopper cu cizme lungi, cu toc, stiletto interesanți cu toc, sandale prețioase, bocanci army.

Citește și:

În ceea ce privește alegerea bijuteriilor, rochia cu croială de trenci și cea blazer sau sacou, având decolteul și zona umerilor accentuate, precum și buzunare pe șolduri sau mâneci interesante, o pereche de cercei masivi, opulenți sau un mic colier, lung, fin cu pandantiv șic ce ”curge” în decolteu pot fi sugestii la fel de potrivite.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.