Setari Cookie-uri

Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor: sfaturi de la stilistul Dana Anghel

Uneori, plimbările prin oraș sau prezența la anumite evenimente îmi confirmă faptul că încă ne plac uniformele. Prea mult, aș zice! Încă ne place să urmăm un trend, oricât de ridicol, oricât de nepotrivit tipologiei noastre, oricât de exagerat. Și mai mult de atât, încă ne place să epatăm, să ”rupem gura târgului”, cum se spunea pe vremurile în care se pare că am rămas prinse. De ce? Asta o pot spune antropologii, sociologii, psihologii. Dar ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor, asta ne pot spune stiliștii și specialiștii în imagine.

Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor? Ce purtăm greșit? Ce purtăm prea mult? Ce alegem nepotrivit? Ce se poate schimba? Vom discuta toate acestea, mai jos, alături de stilistul Dana Anghel, căreia i-am adresat câteva întrebări.

Despre stilul vestimentar al româncelor la birou, despre alegerile noastre la evenimente, ocazii, ținute de seară sau de cocktail, despre cum trebuie transformat stilul româncelor în viața de zi cu zi, despre accesorii, bijuterii, asortarea genților sau a pantofilor, despre toate vorbim cu Dana Anghel.

Ce lipsește și ce este în surplus în vestimentația femeilor din România?

Am observat că ținutele femeilor din jurul meu devin din ce în ce mai experimentale. Desigur, este și aceasta o extremă, la polul opus care să contracareze anii în care aveam prea puține alegeri vestimentare la dispoziție. Culmea, mi se pare mie, este faptul că, deși avem multe variante vestimentare, din ce în ce mai multe femei par trase la xerox, de cum se popularizează un trend. rochii versatile de zi

Citește și:

Alege rochii versatile de aici

Și pentru că mi s-a părut că stilul vestimentar al româncelor ar putea beneficia de un mic boost, de un ajutor specializat, de un revamping al garderobelor și stilului, am cerut părerea experților în imagine. Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor? Ce purtăm prea mult? Ce evităm când e vorba de alegeri vestimentare? Ce vechi cutume încă ne ”bântuie” dressingurile?

Așadar, cum trebuie transformat stilul româncelor? Ce suferă modificare, ce nu mai suferă amânare? Cum putem fi pe lista celor mai bine îmbrăcate? Citește sugestiile stilistului Dana Anghel, mai jos.

Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor: sfaturi de la stilistul Dana Anghel

În primul rând, stilul, spune Dana Anghel. E foarte ușor să copiezi sau să pui vitrina sezonului acestuia de la mall pe tine. Ceea ce e la modă într-o anumită perioadă nu e neapărat frumos sau nu te reprezintă. E mult mai dificil să conturezi un stil care te reprezintă și să-l adaptezi trendurilor. Și pentru asta cred că trebuie lucrat la a două componentă și anume încrederea în sine.

Citește și:

modele de clutch-uri versatile de zi și de seară

Vezi sugestii de clutch-uri versatile aici

Aproprierea unor modele și stiluri împrumutate nu te face mai stilat. Cele mai simple haine capătă stil, însă atunci când sunt purtate de cineva cu caracter puternic și încredere în propria persoană și imagine.

Adevărul este că am remarcat și eu acest lucru, pe măsură ce m-am maturizat. Să fim totuși ”imature” vestimentar?

Descoperă ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor, în funcție de ocazie, momentul zilei sau eveniment, din sugestiile stilistului Dana Anghel.

  • Cum trebuie transformat stilul româncelor la job? Ce poartă acum româncele și ce ar putea fi o variantă mai bună? Deși Dana Anghel își desfășoară activitatea în medii creative unde oamenii se îmbracă casual, relaxat, fără a respecta un dress-code sobru, office sau business, ca freelancer, gestionând mai multe proiecte, ea are câteva sugestii pertinente.
  • Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor la birou? Este important ca româncele să se adapteze situației, să nu fie stridente, prea sexy, prea vulgare. Prea des vestimentația româncelor este ca un clown, ca un semafor, cu toate culorile, și se întâmplă asta chiar și în corporații, din dorința de a ieși în evidență. Dar, de fapt, jobul ar trebui privit ca locul unde îți exerciți capacitățile profesionale, nu este un catwalk! Sigur, ținuta ajută mult la definirea propriei imagini, de aceea trebuie aleasă cu grijă în funcție de ce mesaj vrei să transmiți despre tine.
  • Despre cum poate fi modificat stilul vestimentar al româncelor, în situații de zi cu zi, casual, Dana Anghel achiesează ideii mele: ar fi mai frumos să vedem stil pe stradă și nu ”uniforme” care se schimbă o dată cu trecerea sezonului. Dacă anul acesta sunt volane, toată lumea poartă volane. Dacă anul acesta se poartă imprimeuri cu flori, pantaloni de trening cu vipușcă, toată lumea e la indigo! Acesta este un aspect ce trebuie clar îmbunătățit: valoarea, stilul, eticheta personală, stima de sine.
  • Cum trebuie transformat stilul româncelor la ocazii/seara/la evenimente speciale? Dana Anghel spune că ținuta de ocazie nu trebuie să te ducă cu gândul la nuntă... de provincie. Nu orice eveniment monden sau premieră de film este decernarea premiilor Oscar. Ea crede că româncele se străduiesc prea tare și de multe ori se îmbracă neadecvat situației. Stilistul și consultantul de imagine Dana Anghel spune că o regulă de bază poate fi exact ce ajută.

bijuterii elegante cu perle

Citește și:

Descoperă bijuterii elegante cu perle propuse aici

Ce trebuie îmbunătățit în stilul româncelor? ”Keep it simple” este cel mai bun sfat. Și faceți alegeri deștepte! Până la urmă o ținută clean cut, chiar și casual, de zi, poate fi transformată simplu într-un outfit de seară prin adăugarea unor accesorii isteț alese, atenție nu ”brizbrizuri”, nu accesorii opulente!

Dar alegerea unor bijuterii mai prețioase, a unor pantofi stiletto de calitate, înlocuirea genții de birou cu un clutch, uneori poate fi exact transformarea de care stilul tău are nevoie!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.