Setari Cookie-uri

Jachetele retro din blană în ținute din anii 70

Trendul retro este bine reprezentat în acest sezon. De la moda feminină, ladylike, geometrică, minimalistă, a anilor 60 până la modelele eclectice, hippie și boho ale anilor 70 și până la liniile supradimensionate și culorile neon ale anilor 80 și 90, toate s-au întors. Iar modelele de jachete retro din blană sunt exact ce trebuie pentru a aduce aminte de sofisticarea de altădată rămânând în eleganța cool actuală.

Trebuie spus, întrucât am amintit de toate perioadele din trecut ce au constituit surse de inspirație pentru creatorii caselor de modă, că dacă vorbim despre jachete retro din blană ne referim la moda anilor 70. Den acea perioadă au creat designerii aceste jachete din blană ca în anii 70 dar reinterpretate pentru actualitate.

Între Boho și elegant, între effortless și sofisticat, între casual și prețios, fabuloasele jachete din blană purtate ca în anii 70 s-au întors. Doar că de data aceasta au trecut și prin filtrul modei actuale. Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă mici adăugiri de modern. Urban, de inserții minimaliste, monahale, ori dimpotrivă, de prețios, opulent și eclectic. Dar mai bine, ca să înțelegi, te invit să descoperi jachete de blană ca în anii 70 la designerii caselor de modă actuale. În plus, am adunat o selecție de jachete retro din blană, numai bune de purtat oricând!

Citește și:

cămăși albe romantice cu detalii diafane

Descoperă aici bluze Boho-șic

Se poartă și în iarna aceasta și de la primăvară: alege și tu jachete retro din blană!

Ce fel de jachete retro din blană poți purta în acest sezon? Să fie scurte, midi ori lungi? Să fie cu peri lungi sau cu textură plușată, scurtă, pufoasă? Să fie uni sau cu pattern? Să fie în tonuri neutre sau în nuanțe acide? Să fie pe corp sau oversize? Destul de multe întrebări legate de gama cromatică, imprimeurile sau croielile specifice în cazul paltonașelor de blană retro. Păi, să le lămurim!

  • Se poartă jachete retro din blană, cu lungime maxi, oversize, până în pământ. Cu textură plușată și în ton de nude, cu guler și rever chiar, găsești inspirație la Giambattista Valli.
  • Se poartă jachete din blană ca în anii 70, midi, ce îmbină blana cu păr scurt cu inserțiile de piele și piele ecologică, într-un mix Boho-nomad. Inspirație găsești la Coach.
  • Jachete din blană purtate ca în anii 70 găsești și la Chloe (cu aspect de cojocel cu blăniță de oaie, creață și piele întoarsă) sau Louis Vuitton (cu inserții de piele și blană colorată)
  • Jachete retro din blană, luxoase și pufoase, fine și prețioase, tot ca în anii 70, găsești ca inspirație și la Zimmermann, aici având textură plușată și lungime medie.
  • La Roksanda găsești jachete de blană tot midi, dar din blană creață, ca de oaie.
  • Și pentru curajoase, exisă colecția Tom Ford, care propune jachete retro din blană amintind mai degrabă de anii 80. Animal print, leopard, piele, blană lucioasă, topuri transparente, colanți metalici, ciorapi-plasă, stiletto cu pattern zebră, bandană din latex și cercei mari, rotunzi. Un fel de Peggy Bundy actuală, doar că senzuală și, deși la limita kitsch-ușui, foarte HOT!

jachete retro din blană

Citește și:

Alege jachete retro din blană de aici

Poartă jachete din blană ca în anii 70, alături de rochii vaporoase, cu pattern-uri multiple și… citește restul mai jos!

Și pentru că am trecut în revistă toate modelele, lungimile, culorile și pattern-urile ce se poartă acum la jachete retro din blană, trebuie să îți mai spun și câteva trucuri de asortare, așa cum s-au văzut ele tot pe catwalk.

Dacă vrei să porți jachete de blană ca în anii 70, trebuie să te simți confortabil cu două aspecte mai greu de ”dus” dacă nu ești curajoasă, dacă nu experimentezi moda. Alege jachete din blană purtate ca în anii 70 dacă adori eclectismul, căci nu e loc de minimalism aici! Și doi: poartă jachete retro din blană doar în mixaje cu layering. Acestea fiind spuse, iată câteva direcții de la stiliștii internaționali în asortarea jachetelor de blană de inspirație retro:

Citește și:

jachete din blană purtate ca în anii 70, jachete din blană ca în anii 70

  1. Poartă jachete retro din blană alături de rochii lungi, maxi, din materiale fluide, vaporoase, feminine. Fie uni, fie din texturi ce ies în evidență sau transparente, fie cu pattern-uri și imprimeuri caleidoscopice!
  2. Alege jachete din blană purtate ca în anii 70, cu straturi de tricotaje, pantaloni Retro-Glamour, lungi, largi, din lurex metalic, alături de fuste și bluze Nomad-style, Boho, Hippie sau chiar Gipsy. Ai grijă să adaugi multe accesorii, mai degrabă prețioase, decât Bling-Bling. Pe acestea din urmă asortează-le la ținutele din anii 80.
  3. Poartă jachete din blană ca în anii 70 cu blugi evazați, pantaloni cu volane, pantaloni largi din stofe, bluze cu imprimeuri etnice sau florale, abstracte sau de eșarfă.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.