Setari Cookie-uri

Se poartă tricotajele cu modele etnice în acest sezon

Trendul etnic al acestui sezon este puternic reprezentat în colecțiile designerilor. Așa că astăzi vom aduce în centrul atenției tipuri de tricotaje cu modele etnice, cât mai variate. Descoperă de unde să te inspiri, din ce colț al mapamondului, din ce costume naționale sau din ce triburi!

De la stilul Nomad sau Gipsy până la motivele est-europene sau sud-americane, poți miza pe tricotaje cu modele etnice pentru o ținută interesantă, bogată, prețioasă dar effortless, sofisticată dar confortabilă, relaxată.

De unde vine inspirația etno-chic actuală?

Cu un iz retro-șic, amintind parcă de liniile Hippie și Boho ale anilor 70, în acest sezon, liniile etnice amestecă multe elemente interesante. S-au adunat pe catwalk pulovere cu motive orientale dar și pulovere cu model englezesc, ce imită țesăturile Brit Style, ecosezul, tartanul sau Ginghamul.

Cu atât mai mult, dacă alegi să porți tricotaje cu modele etnice, și felul de asortare contează foarte mult! Creatorii de modă au mers cel mai frecvent pe asortări stil layering, din texturi și țesături cât mai variate. De la falduri transparente, mătăsoase, fluide, vaporoase, la tricotaje cu modele etnice, groase, pufoase sau stofe de inspirație Boho-șic, acest sezon este construit din multe asocieri ”Globe-Trotter”.

Citește și:

accesorii și bijuterii Boho

Completează ținutele cu accesorii Boho de aici

Tricotaje cu modele etnice de ales pentru un look călduros și confortabil

Călduroase, confortabile, funcționale și desigur, tare sofisticate! Așa sunt în general tricotajele cu modele etnice ale sezonului. Iar felul cum sunt ele asortate și purtate sporește și mai mult pețiozitatea unui stil Nomad mai degrabă opulent, bogat.

De exemplu, la Louis Vuitton au ieșit în evidență pulovere cu model englezesc, pe corp, asortate cu pantaloni largi din paiete, pantofi retro, genți de mână și jachete stil cojoc Aviator, din piele cu inserții de blană.

tricotaje cu modele etnice

Vezi tricotaje cu modele etnice aici

De la piese dominante, principale, trecem și prin sfera accesoriilor, unde motivele etnice balcanice și est-europene sau sud-americane au decorat eșarfele și șalurile groase și lungi. Un exemplu interesant este la Prabal Gurung, unde șalul cu pattern etnic este prins în talie de un brâu tot etno, peste fustă conică și bluză cu manșete cu blană.

Citește și:

Se poartă multe tricotaje cu modele etnice și probabil cea mai spectaculoasă asortare este cea în straturi, prezentă frecvent la marii designeri. Se poartă pulover cu motive orientale, pulovere cu model englezesc, pulovere cu motive est-europene sau tricotaje cu motive peruane, și toate alături de jachete, paltoane, colanți, șosete, încălțăminte, fuste sau rochii în același vibe.

Dar despre stilul All Etnic, să vorbim mai mult, mai jos!

„Comfort clothes”: de ce & cum să porți pulovere și cardigane cu pattern Boho

Un Boho Nomad eclectic, în care se îmbină multe tricotaje cu modele etnice am descoperit surprinsă la Isabel Marant, Sacai sau Etro. La limita dintre effortless, casual și relaxat și sofisticat, elegant, prețios și feminin au stat colecțiile acestor case de modă. De la ei te poți inspira pentru a purta ca o expertă tricotaje cu modele etnice.

Citește și:

pulovere cu model englezesc

Vezi pulovere cu model englezesc aici

La Sacai, de exemplu, puloverele etnice au fost asortate în straturi cu jachete cu motive etnice, fuste ce amintesc de fortele est-europene, ciorapi de lână care te trimit cu gândul al costumele noastre populare și totul într-un etnic-hippie-casual dar foarte sofisticat! Pe layering bogat, sofisticat și de efect a mers și Etro. Aici rochiile tip caftan au fost asortate cu șaluri și paltonașe, cu motive sud-americane, cu multe franjuri și cizme din piele.

Ar fi păcat, desigur, să nu amintesc că, pe lângă multe tricotaje cu modele etnice est-europene sau sud-americane, pe lângă pulovere cu motive orientale, au ieșit în evidență și detalii englezești. Se poartă multe pulovere cu model englezesc, așa cum se poartă mult stofele în carouri, șalurile, capele stil ”păturică”, toate cu pattern Brit.

Citește și:

Există varietate și versatilitate când vorbim despre tricotaje cu modele etnice. Ne ”plimbăm” pe tot Globul și purtăm influențe din toate costumele populare, din elementele tribale, din țesăturile specifice anumitor regiuni sau case princiare (mă refer aici la britanici, desigur!).

Dar există un numitor comun: layeringul și îmbinările bogate, opulente, sofisticate, ”grele”. Se poartă rar un pulover cu motive etnice și în rest haine uni sau simple! Se poartă etnic sau Boho, Nomad sau Hippie, din cap până în picioare, cel mai mult!

Sursa foto front page – Pixabay

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.