Setari Cookie-uri

Garderoba capsulă de la branduri locale la haine pre-owned

Ce înseamnă o garderobă capsulă? O colecție mică de haine utile, care te reprezintă și îți creează o stare de bine. Poate că anumite piese se mai schimbă de la un sezon la altul, însă regula care definește dulapul tău este aceea că îmbrăcatul nu mai devine o corvoadă, iar spațiul tău mental nu mai este invadat de teme despre cum să aduni ținute, ci mai degrabă cum să folosești ceea ce ai.

Mai mult decât sigur ați răsfoit reviste de modă, v-ați documentat pe diverse site-uri, ați cerut păreri avizate de la specialiști în fashion pentru a vă pune ordine în dulap și a vă crea reguli de cumpărare a hainelor.

Care este limita fină între șablon și stil personal? Ne place să organizăm imitând sau adaptăm conținutul găsit la ceea ce ne reprezintă?

Prin anii 1940 când a apărut acest concept în Statele Unite, garderoba capsulă rezuma câteva piese de îmbrăcăminte gândite: ,, pentru a fi purtate împreună, armonizate în culori și linii.

În 1970, Susie Faux, proprietara magazinului ,, Wardrobe,, a transformat acest concept într-un fenomen. A inspirat alte femei prin cartea ,, Wardrobe: Develop Your Style & Confidence în care explică de ce este atât de important stilul personal în alegerile pe care le facem și cum hainele pe care le purtăm contribuie la încrederea noastră.

Citește și:

Ce contează cu adevărat atunci când vorbim despre o garderobă capsulă? Numărul pieselor vestimentare, diversitatea, culorile, respectarea unor tipare?

Patru femei cu expertize diferite în zona modei mi-au răspuns la această întrebare atât de controversată pentru unele dintre noi. Care sunt pașii lor în alegerea hainelor și limitele pe care le-au depășit atunci când și-au dat seama că “puțin” înseamnă diversificat, asumat?

Sunt păreri care au în spate experiența consultanței vestimentare sau provocarea unui business ce readuce la viață hainele cumpărate din impuls și purtate deloc sau foarte puțin, stilul în creația vestimentară și versatilitatea din cadrul evenimentelor yard sale.

Echilibru și libertate stilistică

Citește și:

Irina Markovits, stilist personal

Pentru mine personal, garderoba-capsulă e un spațiu prea îngust. Prefer să am o garderobă echilibrată - atât din punct de vedere cromatic, cât și al categoriilor vestimentare și croielilor. Garderoba-capsulă nu este o formulă care funcționează pentru toată lumea.

Vizionare placuta


Blogger, www.positivemother.ro, Country Coordinator www.fashionrevolution.org, contributor

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.