Setari Cookie-uri

Mananca in functie de varsta

Intretinerea unui corp frumos se face prin mult sport si o dieta echilibrata. Medicul nutritionist Ashley Koff a publicat pentru revista “O, The Oprah Magazine” un articol in care prezinta alimentele ce trebuie consumate in functie de fiecare perioada a vietii.

De cele mai multe ori aceasta perioada a vietii implica nasterea, un proces care schimba radical corpul uman. In perioada post natala, multe femei se lupta cu kilogramele depuse in timpul sarcinii si ajung sa tina diete drastice pentru a slabi cat mai mult si mai repede.

Nutritionistul Ashley Coff vine in ajutorul femeilor care se confrunta cu aceasta problema: “Nu trebuie sa reduci anumite alimente ci, mai degraba, mananca in cantitati mai mici si destul de des.”

Infometarea nu ajuta cu nimic organismul. Desi slabesti, pierzi multa masa musculara si numeroase vitamine. Consuma alimente care includ un mix echilibrat de carbohidrati, proteine si grasimi: peste, carne de pui, orz, fasole, linte, oua si produse lactate (lapte, branza slaba de vaci, iaurt slab).

4. Perioada 40 – 50 de ani

In general, pentru majoritatea femeilor aceasta perioada este sinonima cu menopauza. De cele mai multe ori media de varsta pentru instalarea menopauzei este de aproximativ 45 de ani, insa acest lucru depinde de corpul fiecareia. Exista femei care au menstruatii chiar si la varsta de 52 – 53 de ani.

Pentru a scadea nivelul modificarilor hormonale, care pot cauza cresterea in greutatea, proteinele si grasimile de origine animala trebuie inlocuite cu surse vegetariene: nuci (nuci, alune, arahide, caju, alune de padure, fistic, migdale), seminte, mazare, fasole sau avocado.

Somonul este un alt produs important pentru organism si ar trebui consumat de 2 – 3 ori pe saptamana. Uleiul de somon contine un nivel ridicat de Omega – 3, grasimi nesaturate care protejeaza corpul de bolile de inima, psoriazis, artita reumatoida, cancer mamar si migrene.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.