Blog Kudic: Frantuzoaicele nu se ingrasa!

Blog Kudic: Frantuzoaicele nu se ingrasa!
Kudika
25 Martie 2011

Tin diete de vreo 10 ani. Ba nu, de 12. Stiu calorii si indice glicemic pentru aproape orice aliment. Nu visez in alb, negru sau culori. Eu visez Atkins si Montignac. Iata de ce, atunci cand am citit prima data cartea Frantuzoaicele nu se ingrasa! de Mireille Guiliano, m-am enervat cumplit pe motiv ca as fi aruncat banii pe o carte complet inutila. Am asezat-o vinovata in raftul din biblioteca destinat cartilor cu diete si mi-am jurat sa nu o mai deschid niciodata. Dar niciodata

Sursa: Blogul La Dieta

Tin diete de vreo 10 ani. Ba nu, de 12. Stiu calorii si indice glicemic pentru aproape orice aliment. Nu visez in alb, negru sau culori. Eu visez Atkins si Montignac. Iata de ce, atunci cand am citit prima data cartea “Frantuzoaicele nu se ingrasa!” de Mireille Guiliano, m-am enervat cumplit pe motiv ca as fi aruncat banii pe o carte complet inutila. Am asezat-o vinovata in raftul din biblioteca destinat cartilor cu diete si mi-am jurat sa nu o mai deschid niciodata. Dar niciodata!

Apoi am constatat cu maaarreee surprindere ca incepusem sa mananc altfel. Ca raftul meu cu ierburi si condimente devenise ceva mai dotat. Ca ma bucuram de iaurturi mai mult. Ca imi asezam servetel, cutit si furculita la masa si atunci cand mancam singura. Si ca stingeam de buna voie si nesilita de nimeni televizorul in timpul mesei. Iar mai apoi, cocotata pe cantar, observam cu mare bucurie ca slabisem.

Cartea “Frantuzoaicele nu se ingrasa!” nu iti aduce concret nicio informatie despre slabire. In niciun caz nimic nou si destul de putin din ceea ce stiai deja. Cuprinde cateva sfaturi de bun simt prezentate intr-o maniera simpatica, vreo 10 retete cam complicate de mancare, cateva povestioare haioase si cam atat.

Ceea ce cartea ofera insa este o stare de spirit minunata. Te face sa te simti… frantuzoaica. Te convinge ca nu vrei sa mananci mult pentru ca nu e frumos si nu neaparat pentru ca ingrasa. Te transporta intr-o lume putin snoaba (dar numai un strop) in care pur si simplu nu mai vrei sa mai mananci niciodata prostii.

Am sa va redau mai jos un fragment din carte care contine cateva dintre concluzii, insa nu este cu adevarat ilustrativ. Repet: cartea trebuie citita! Nu pentru informatiile pe care le aduce ci pentru starea de spirit pe care o daruieste.

- Frantuzoaicele se gandesc, in mod obisnuit, la lucruri bune de mancat. Americancele isi fac, in mod obisnuit, griji in legatura cu lucrurile rele de mancat.

- Frantuzoaicele mananca portii mai mici din mai multe lucruri. Americancele mananca portii mai mari din mai putin lucruri.

- Frantuzoaicele mananca mai multe legume.

- Frantuzoaicele mananca mult mai multe fructe.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri