Setari Cookie-uri

10 Super Alimente

e intrebi ce sa mai mananci ? Trebuie sa pleci la cumparaturi in curand ? Noi te sfatuim sa pui aceste 10 super-alimente in cosul tau, si poti fi sigur ca te intorci acasa cu elemente nutritive de exceptie, si cu portofelul in siguranta !

6. Iaurt

O buna sursa de calciu si vitamina D, iaurtul reprezinta un aliment cunoscut inca din antichitate, care ofera tractului intestinal bacterii benefice. Un aliment racoritor, iaurtul cel mai bun este cel organic, ce contine culturi de acidophilus.

Pentru mai multe informatii, accesati www.iDieta.rowww.iDieta.ro


7. Spirulina

Aceasta alga, foarte usor de digerat, contine o multime de proteine folositoare. Patand fi adaugata la supe, sucuri de legume si shake-uri, spirulina constituie o buna sursa de fosfor, potasiu, sodiu, vitamina B3, beta-carotene, acizi grasi. Spirulina este benefica pentru regenerarea celulelor, intinerirea organismului, rinichi, lupta impotriva tumorilor, avand si proprietati anti-fungice si anti-bacteriale.

8. Vegetale cu frunze verzi

Pline cu componenti anti-cancer, vitamine si minerale. Contin, de asemenea, acid folic, antioxidanti (beta-carotene si vitamina C), fibre. Incearca sa mananci in mod regulat spanac, varza, napi, ceapa verde, salat, patrunjel etc. mananca-le crude sau numai usor gatite, in salate sau garnituri.

O gustare excelenta, bogata in acizi grasi omega-3, zinc si fier. Pentru o valoare nutritiva optima, cel mai bine este sa mananci semintele crude, si in cantitati moderate! O mana de nuci si seminte zilnic, poate reduce riscul inflamatiilor, ofera proteine benefice, vegetale si grasimi necesare corpului. Semintele de susan, floarea-soarelui si dovleac sunt delicioase, daca le vei amesteca in salate, orez sau iaurt.

10. Usturoi

Acest, considerat atat leguma, cat si o extraordinara mirodenie, are proprietati puternic anti-fungice, anti-virale si anti-bacteriene. Studiile stiintifice au demonstrat ca usturoiul reduce nivelul colesterolului si tensiunea. Pentru a beneficia de aceste efecte, este foarte important sa tai in felii sa sa zdrobesti usturoiul, inainte de a-l manca.

www.iDieta.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2005
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.