Setari Cookie-uri

Dieta pentru un corp suplu in costumul de baie

Vine vara, bine-mi pare... sau nu. Nu stiu altii cum sunt, dar cum incepe sa se incalzeasca, eu nu am decat o singura grija: cum sa scap de kilogramele in plus acumulate pe timp de iarna, astfel incat sa ma pot simti bine pe plaja, in costum de baie.

Nu va incumetati sa le eliminati pe toate deodata din alimentatie fiindca mai mult ca sigur ca veti simti lipsa lor si organismul va percepe aceasta schimbare precum un stres.

Zaharul vs indulcitorii

Circula intr-un timp un zvon conform caruia indulcitorii de tipul zaharinei sunt cancerigeni. Pe de-o parte, “zvonul” este adevarat. Indulcitorii sunt cancerigeni. Insa in cantitati mari. Cantitatea de indulcitori pe care o consumam inlocuind zaharul din cafea sau ceai cu indulcitori artificiali este intr-atat de mica, insa nu poate dauna organismului.

diete In egala masura, daca nu reusiti sa renuntati la bauturile racoritoare, este bine sa le alegeti pe cele “light”. Pentru ca desi contin indulcitori, nu sunt nocive din acest punct de vedere. In cazul sucurilor naturale, este bine sa le alegeti pe acelea pe ambalajul carora este mentionat ca nu contin in adaos zahar. Fructele , prin definitie, contin glucide, deci zaharuri, prin urmare nu au nevoie de indulcitori suplimentari. Iar daca aveti posibilitatea de a bea sucuri cu adevarat naturale, preparate in storcatorul din bucataria proprie, atunci aflati ca acesta este singurul mod cert de a bea sucuri naturale!

Prin aceste mici schimbari, ati mai scapat de cateva calorii suplimentare din alimentatie.

Masa de seara, un stres inutil pentru organism

diete Corpul, pana la cea mai mica celula, are nevoie de odihna. Stomacul are si el prin urmare, nevoie de somn. Daca seara tu ii trimiti mancare pe care el se vede nevoit sa o proceseze, va face “munca de mantuiala”. Va digera prost, se va odihni prea putin putin si alimentele se vor depune mai usor. Pe langa faptul ca te ingrasi daca mananci seara, acest obicei mai este si nesanatos iar pe termen lung iti deregleaza metabolismul. Un corp neodihnit, care primeste permanent ceva de “lucru” nu mai functioneaza in parametrii normali.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.