Setari Cookie-uri

Dieta pentru un corp suplu in costumul de baie

Vine vara, bine-mi pare... sau nu. Nu stiu altii cum sunt, dar cum incepe sa se incalzeasca, eu nu am decat o singura grija: cum sa scap de kilogramele in plus acumulate pe timp de iarna, astfel incat sa ma pot simti bine pe plaja, in costum de baie.

Obisnuieste-te asadar sa iei cina cu 3-4 ore inainte sa te culci. Pentru ca vei dormi mai bine si vei slabi mai usor. Daca iti este foame inainte sa te culci, bea un pahar cu lapte: iti va potoli foamea, iti va creste glicemia suficient cat sa adormi si va fi usor de digerat (astfel incat sa nu iti oboseasca stomacul peste noapte).

In plus, tocmai pentru ca nu vei manca seara, te vei trezi infometata a doua zi de dimineata… ceea ce inseamna ca vei fi obligata sa iei micul dejun, altfel spus, cea mai importanta masa a zilei si cea mai “placuta” pentru ca la micul dejun nu ai niciun fel de restrictie! Poti sa mananci cat vrei si tot ce vrei!

Un mic truc pentru cele care nu sunt obisnuite sa manance dimineata: beti cafeaua dupa micul dejun. Pe langa faptul ca aceasta taie pofta de mancare, mai este si nociva – pe termen lung, cafeaua bauta pe stomacul gol poate duce la aparitia ulcerului.

Sportul, un “rau” necesar

diete Nu spun ca nu putem slabi fara sport. Se poate, si inca mult. Dar ce rost are sa slabesti de la sani cand tu vrei sa dai jos fundul? Si ce sens are sa slabesti daca apoi iti “atarna” pielea pe tine si e plina de celulita? E drept, costumul de baie va fi cu 2 numere mai mici – mai ales cand vine vorba de cupa sutienului, dar pielea ta va arata dizgratios.

Sportul “directioneaza” slabirea: ii arata corpului tau de unde trebuie sa dea jos kilogramele in exces. In plus, previne aparitia vergeturilor si este cel mai bun instrument impotriva celulitei.

Ca nu prea ne place sa facem sport, sau ca pur si simplu nu avem timp, nu e tocmai o noutate. De acea va recomand cea mai simpla si mai la indemana forma de sport: mersul pe jos - de acasa la birou si de la birou acasa. Sau macar un singur drum. Putin este mai mult decat deloc! Asa ca, in ciuda faptului ca ti se pare ca nu ai rezolvat nimic mergand doua statii pe jos, gandeste-te ca este un consum in plus de calorii… asa cum spuneam la inceput, detaliile fac marile diferente!

Ne cantarim numai luni!

Regula de aur: cantaritul zilnic iti strica “pofta de slabire”. Cand te urci pe cantar dimineata si vezi ca nu ai dat jos niciun gram, iti vine sa te arunci in prima savarina care iti sare in cale. De aceea, va propun sa ne cantarim tocmai luni si sa vedem cate dintre noi am reusit sa dam jos cele doua kilograme propuse, facand numai aceste mici schimbari in stilul nostru de alimentatie.

O saptamana sanatoasa!

Un articol de Oana




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.