Setari Cookie-uri

Dieta cu usturoi si ceapa

A slabit 73 de kilograme in doar 6 luni, cu ajutorul unei diete bazate pe usturoi si ceapa. Este vorba despre pictorul croat in varsta de 42 de ani, Momir Zmiric, despre care lumea spune ca ar putea intra in Cartea Recordurilor, datorita faptului ca a pierdut aproape jumatate din greutatea sa initiala intr-un timp foarte scurt.

Asadar, cura de slabire cu usturoi si ceapa a lui Momir Zmiric poate avea efecte pozitive asupra intregului organism – exceptand, bineinteles, mirosul neplacut pe care il capata pielea dupa consumul acestor doua alimente!

Pe langa faptul ca Momir a slabit 73 de kilograme, el a reusit si sa renunte complet la fumat in aceste 6 luni de dieta. El a marturisit, insa, ca a trecut printr-o adevarata criza, fiind nevoit sa renunte atat la tigari, cat si la alimentele din rutina lui zilnica de pana atunci. Inainte de a se hotari sa slabeasca, Momir obisnuia sa manance, doar la masa de pranz, doua kilograme de carne sau un pui intreg. In plus, conform declaratiilor sale, purta tricouri 6XL, iar acum a ajuns la marimea XL. Pentru o persoana obisnuita sa manance atat de mult, trecerea la un regim dietetic a fost brusca si, cel mai probabil, dificila, insa rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara, Momir marturisind ca inca tine aceasta dieta.

In acest moment, urmeaza ca Zmiric sa publice o carte despre cura de slabire rapida cu usturoi si ceapa, acesta fiind motivul pentru care a refuzat sa dea detalii foarte precise despre meniul zilnic pe care l-a urmat. In plus, Momir va lansa in curand si un site prin intermediul caruia va ajuta persoanele ce vor sa slabeasca, declarand ca stie cat de multe persoane din intreaga lume se lupta cu greutatea excesiva si ca doreste sa isi ofere ajutorul tuturor.

O varianta a dietei cu usturoi este inca populara si la noi. Dieta cu usturoi consta in consumul zilnic al unei mixturi de usturoi, miere si otet de mere. Mixtura se prepara astfel: se amesteca 8 catei de usturoi maruntiti cu 250 gr miere si 500 ml otet de mere, lasandu-se intr-un recipient inchis ermetic timp de 3 zile, la frigider. Dupa acest rastimp, se ia cate o lingura din acesta mixtura, dimineata si seara. Se spune ca aceasta asa-zisa dieta ar schimba metabolismul, insa, pe langa faptul ca nu exista nicio explicatie stiintifica pentru pierderea kilogramelor in plus fara schimbarea modului de viata (nutritie sanatoasa + sport), ci doar utilizand aceasta mixtura, sunt foarte putine persoane ce suporta gustul acesteia.

Un articol de Raluca Mateescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.