Setari Cookie-uri

Mezoterapia - inamicul celulitei

Mezoterapia este o noua metoda de tratament impotriva celulitei.

Rezultate imediate

In medie rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 sedinte de mezoterapie. Iar rezultatele pot rezista perioade mari de timp daca pacientul combina terapia cu exercitiul fizic moderat si cu o nutritie adecvata.

Cu toate acestea, mezoterapia nu opreste imbatranirea, ci doar confera stralucire pielii si intarzie procesul de imbatranire.

,,Pentru celulita se recomanda o sedinta la 7 zile, timp de o luna, apoi o sedinta pe luna timp de inca doua luni. Sedintele variaza si in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. Iar o sedinta de mezoterapie dureaza in medie 30-45 de minute.

Aspectul de coaja de portocala al pielii se amelioreaza inca de la primele sedinte, insa sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultate de durata.”, spune Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Injectarea acestor substante poate fi realizata oriunde pe corp. In cazul celulitei cele mai frecvente zone afectate sunt abdomenul, coapsele, fesele si bratele.

Citește și:

Riscuri egale cu zero

Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse.

Pot aparea mici vanatai, echimoze sau chiar hematoame minore in zonele cu laxitate, roseata, durere locala, senzatii de arsura, mancarime sau pur si simplu o reactie alergica minora locala.

,,Recuperarea este imediata. Nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Insa, trebuie sa avem grija ca in primele 6-8 ore de la interventie sa evitam dusurile fierbinti si hainele stranse in jurul zonei tratate. De asemenea, nu sunt recomandate exercitiile fizice in primele 48 de ore de la efectuarea tratamentului.”, adauga Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Tratamentul este contraindicat femeilor gravide, persoanelor care sufera de diabet sau de afectiuni ale inimii.

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.