Setari Cookie-uri

Caderea parului: Motive si solutii

Podoaba capilara este cel mai de pret accesoriu si una dintre cele mai mari preocupari ale femeilor, dar nu numai.

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Masca pentru combaterea caderii si stimularea cresterii parului

Ai nevoie de: 5 linguri de suc de morcovi, galbenusul de la un ou, 2 linguri de ulei de ricin (sau ulei de masline – este mai usor de gasit), jumatate de ceasca de zeama de lamaie, 10 picaturi de vitamina A, o capsula de vitamina E.

Se amesteca bine, apoi se aplica la radacina parului, masand usor. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Urmeaza acest tratament de minimum 2 ori pe saptamana, timp de mai multe luni.

Masca pentru regenerarea parului

Ai nevoie de: 200 g ardei iuti (macinat sau tocat foarte marunt), o sticla goala de 0,5 l si 300 ml alcool de 70 de grade.

Ardeiul macinat se pune in sticla, apoi se adauga alcoolul. Pui dopul, agiti bine, apoi lasi la macerat 10 zile. Va trebui ca in fiecare zi sa agiti din nou continutul, pentru a se putea forma, la final, o substanta omogena.

Citește și:

Se aplica pe parul uscat, fie cu un tampon de vata, fie cu un pulverizator. Vei simti cum se infierbanta pielea capului (este o reactie normala) si va deveni rosie. Dupa 15 minute, te speli normal cu sampon si apa calda. Repeta de doua ori pe saptamana, minimum 2 luni.

De altfel, pentru a combate caderea parului si a stimula cresterea sa, poti combina vitamina A, vitamina E si oricare dintre urmatoarele uleiuri si se va cunoaste diferenta: ulei de ricin, ulei de salvie, ulei de masline, ulei de cocos, ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de ricin, ulei de migdale dulci (AKOMA Ulei de migdale dulci certificat organic, 60 ml, 35, 30 de lei - imagine), ulei de avocado (AKOMA Ulei de avocado crud, certificat organic, 60 ml - 24,70 de lei) si ulei de susan.

Acestea sunt disponibile in farmacii sau in magazinele cu produse naturiste.

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.