Setari Cookie-uri

Cum sa faci rost de o VIATA NOUA in 2013?

Iti prezentam planul pentru o VIATA NOUA!

Finante

Reevalueaza-ti contul bancar

Pe durata sarbatorilor se intampla sa pierdem controlul cand vine vorba de cheltuit banii.E usor sa cadem in capcana si sa ne dorim sa cumparam cele mai incantatoare cadouri pentru cei dragi.

Asa ca,dupa terminarea sezonului, e momentul perfect pentru reevaluarea directiilor unde iti canalizezi finantele.

Iata cateva idei: plateste-ti datoriile,incepand cu cele mai mici,creaza un fond de urgenta sau adopta un stil de viata in care sa economiseti mai mult.


• Canalizeaza-ti banii spre pasiunile tale

Iata un exercitiu minunat pentru inceputul de an.Ia o foaie de hartie si traseaza o linie pe mijlocul acesteia.Astfel ai doua coloane : a si b.Uita-te la situatia contului bancar din ultimile 30 de zile si noteaza in coloana a toate lucrurile insignificante pe care le-ai cumparat .

Asta include lucruri precum: haine de care nu aveai nevoie cu adevarat,cafele,mancare nesanatoasa, filme inchiriate,jocuri,CD-uri etc.

Citește și:

Sa nu incluzi rate,utilitati sau facturile la telefon.Acum,in coloana B noteaza toate acele lucruri pentru care ti-ai dori sa ai bani astfel incat sa ti le permiti, lucruri care te pasioneaza cu adevarat.

Aceasta coloana poate sa cuprinda : lectii de dans, tenis sau yoga, lectii de olarit, o afacere , sa te plimbi cu bicicleta pe munte, na ai inteles idea….Cauta lucrurile pe care le poti elimna din lista a astfel incat sa faci loc pentru cele din coloana b.

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: