Setari Cookie-uri

Apa bauta sub forma de ceai ar putea hidrata mai bine?

Lansarea rezultatelor studiului privind efectul potential de hidratare al diferitelor lichide alimentare

Studiul realizat sugereaza ca apa bauta sub forma de ceai are un efect hidratant mai bun, datorita faptului ca ceaiul ajuta moleculele din apa sa fie absorbite mai usor de fiecare celula si sa ramana pentru mai mult timp in organism.

Rezultatele de laborator au aratat ca ceaiul provenit din Camellia sinensis are o tensiune superficiala ce variaza intre 42 si 59 mN/m , foarte apropiata de cea a apei intracelulare. Astfel, „efortul metabolic depus de organism pentru a aduce tensiunea superficiala a lichidului ingerat la nivelul lichidului intracelular este mult mai mic, ceea ce permite ca hidratarea celulelor sa se faca mai rapid si efectul sa fie de mai lunga durata”, subliniaza Prof. Mencinicopschi.

Proiectul de cercetare al Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi de anul acesta vine in completarea studiului privind consumul de ceai verde in Romania, realizat in aprilie 2012. Initiativa a aparut din dorinta de a studia principiile unei hidratari corecte a organismului, conditie atat de importanta pentru mentinerea unei sanatati optime si pentru prevenirea aparitiei diferitelor afectiuni.

Citește și:

Printre consecintele unei hidratari insuficiente se numara constipatia, unele afectiuni renale, cresterea tensiunii arteriale, autointoxicarea corporala, durerile de cap si diminuarea performantelor fizice si mentale.

Ceaiul verde este considerat ca fiind una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume dupa apa. Studiile au aratat ca, un consum de 2-3 cani de ceai verde, in fiecare zi poate avea efecte benefice asupra sanatatii inimii prin mentinerea sanatatii vaselor de sange.

Ceaiul verde are un continut bogat de flavonoizi. In plus, ceaiul este o bautura revitalizanta, care se integreaza foarte bine intr-o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. Ceaiul poate fi consumat atat in varianta calda, cat si rece, sub forma de ice tea. Baut fara lapte si zahar, ceaiul este un ajutor important in dietele destinate mentinerii sau scaderii in greutate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.