Setari Cookie-uri

Blog kudic: In forma

61 de kg. Atat am azi. De la 69, cam cat aveam in urma cu 3 luni si jumatate. Exista cel putin un plan in viata mea in care mi-am schimbat obiceiurile in totalitate - felul in care mananc si felul in care privesc sportul. Nu am avut nici un obiectiv cand am inceput sa fac Pilates, de fapt mi se parea pur si simplu interesant si de aia am continuat. Pe urma am inceput sa iau antrenamentele foarte in serios si nu au fost putine datile cand am venit de la sala spre casa cu taxiul pentru ca nu imi mai puteam misca nici un muschi din corp. Am avut febra musculara de zeci de ori si de fiecare data mi-am zis ca nu are cum sa fie mai rau de atat. Interesant este ca fiecare antrenament, cu cat este mai dur, cu atat iti induce o vointa si mai puternica. Sau asta mi s-a intamplat mie, iar sa simt asa ceva a fost in sine o alta experienta pentru ca fundamental nu pot considera ambitia unul dintre atuurile mele. Dar aici simt mereu ca pot tot.

Ca sa fac un rezumat. Daca va doriti sa va schimbati stilul de viata:
  • faceti sport. Cel putin o ora pe saptamana.
  • munciti serios si energic in ora de antrenament. Cand simtiti ca nu mai puteti, nu va ascultati, puteti. Dupa ce ai facut serii de cate 50 de ridicari de picior la 90 de grade si tot ce-ti doresti e sa cazi lat, dar auzi ‘Buuun, ultimele 30′, o sa afli ce-nseamna sa ai vointa. Si-o sa poti.
  • mancati putin si des. Mancati, in masura in care puteti, in mod ordonat. Stati la masa, linistiti, mancati din vesela care sa va inveseleasca, mestecati incet. Nu va saturati!
  • nu paine, nu dulce, nu sucuri acidulate, nu alcool.
  • nu dati nici in extreme. Un pahar de vin la final de saptamana sau o bucata de ciocolata cand si cand nu omoara pe nimeni.
  • nu deveniti dependenti de sala. Supraantrenamentele nu fac decat sa va epuizeze si sa obisnuiasca corpul cu un stil de viata la care sa nu mai raspunda.
  • dormiti cel putin 7 ore pe noapte. Corpul are nevoie de odihna, plus ca un somn odihnitor te relaxeaza, relaxarea te ajuta sa pierzi in kilograme, v-am mai zis.
  • e ok sa mancati carne. Drop the chicken, vita sau porcul sunt mai bune. Grasimile naturale sunt in regula. Corpul le cunoaste, le recunoaste si stie ce sa faca cu ele.
  • iubiti-va pe voi insiva. Tratati-va cu respect. Aveti un singur corp, in el trebuie sa stati de la inceput pana la final. Fiti mandri de el and it’ll pay you back.
Si ca incheiere: sambata am facut prima mea ora de Pilates avansati (killer!) si marti incep yogilates (combinatie de yoga si pilates). Scop: sa mai slabesc 6 kg and I declare myself happy! N-am mai avut 55 de kg din scoala generala :D

Sala la care ma duc se numeste Get Fit Gym. Awesome place and awesome people. Sunt recunoscatoare!

Si aici e Cori, my teach, pe care o respect si o admir with all my soul!

Acest articol este un post de pe blogul Andreei. De ce vi l-am prezentat? Pentru ca sfaturile ei sunt foarte bune, realiste si testate chiar pe ea, pentru ca Andreea scrie frumos, pentru ca stilul ei si blogul ei ne plac foarte mult... altfel spus, pentru ca blogul Andreei este kudic!



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.