Setari Cookie-uri

Dieta cu fructe

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi, iar pietele si supermarketurile sunt pline de fructe si legume care parca te striga din stand sa le iei acasa si sa le savurezi. Aceste 3 luni in care temperaturile depasesc 30 de grade sunt ideale pentru a incepe o noua dieta, pe baza de alimente sanatoase, cum ar fi cea pe baza de fructe.

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi, iar pietele si supermarketurile sunt pline de fructe si legume care parca te striga din stand sa le iei acasa si sa le savurezi. Aceste 3 luni in care temperaturile depasesc 30 de grade sunt ideale pentru a incepe o noua dieta, pe baza de alimente sanatoase, cum ar fi cea pe baza de fructe. Avantajul acestei diete este ca nu este deloc costisitoare, preturile fiind reduse in comparatie cu alte diete complicate si aveti posibilitatea de a alege dintr-o varietate foarte mare de fructe.

Se stie ca persoanele care consuma fructe regulat sunt mai putin expuse bolilor ca atac de cord, presiune arteriala, diabet sau cancer.

Dieta cu pepene verde:

dieta fructe Pepenele verde este alimentul ideal pentru dieta deoarece nu contine grasimi, fiind o sursa ideala de potasiu si vitamine (A, B6, C ). Datorita compozitiei de 96% apa, pepenele verde ajuta la imbunatatirea functiilor inimii, vindecarea acneei, pietre la rinichi sau nefrita.
Nutritionistii ne recomanda sa consumam cel putin 3 kg de pepene rosu, copt si dulce pe zi, cantitatea putand fi dublata in zilele caniculare. Durata acestei diete nu va fi mai mare de 10-12 zile, in care se vor pierde cel putin 5 kg.
Cura cu pepene rosu ajuta la eliminarea toxinelor, imbunatatirea sistemului imunitar si reglarea hormonala.

Dieta cu struguri:
Datorita continutului ridicat de nutrienti, aceasta cura nu produce senzatie de foame, poate fi tinuta de oricine, mai putin de cei care sufera de diabet si va ajuta sa scapati de 3-4 kg in cel mai scurt timp.
Medicii specialisti sustin ca pentru rezultate vizibile se consuma doar struguri 2 zile pe saptamana. Se incepe cu 0,5 kg de struguri si se mareste cantitatea pana se ajunge la 3 kg.
Pentru a varia aceasta dieta, o data pe zi consumati un bol de supa de legume si beti cat mai multe ceaiuri.

Dieta cu capsuni:
Capsunile contin 89% apa, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, PP, K), minerale ( sodiu, potasiu, fier, fosfor, calciu, sulf, mangan, cupru), protide si zaharuri.
Aceasta cura curata organismul de toxine, ajuta la vindecarea anemiei, asteniilor, fiind benefica celor care sufera de insuficienta hepatica, hipertensiuni arteriale sau alte boli cronice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.