Setari Cookie-uri

Dieta cu fructe

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi, iar pietele si supermarketurile sunt pline de fructe si legume care parca te striga din stand sa le iei acasa si sa le savurezi. Aceste 3 luni in care temperaturile depasesc 30 de grade sunt ideale pentru a incepe o noua dieta, pe baza de alimente sanatoase, cum ar fi cea pe baza de fructe.

Aceasta dieta se poate tine 2 zile pe saptamana in care se vor consuma exclusiv capsuni ( 2-3 kg) sau se includ intr-o cura de 7-14 zile (500 grame pe zi), impreuna cu alte fructe si legume.

Dieta cu cirese:
dieta fructe Datorita continutului ridicat de apa (75-89 %) si vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, PP), mineralelor si acizilor organici, ciresele pot fi consumate zilnic, in cure de 2 saptamani sau 1-2 zile pe saptamana.
Se incepe cu 0,5 kg si se ajunge pana la 1-1, 5 kg.
Aceasta cura ajuta la curatarea si tonifierea organismului prin eliminarea toxinelor, imbunatatind tranzitul intestinal, previne imbatranirea, guta si procesul gripal. De asemenea, se recomanda dieta cu cirese si celor care sufera de obezitate, cuperoza, hepatite cronice, anemie, afectiuni cardiace sau artrita.

Dieta cu visine:

Aceasta cura este recomandata in special persoanelor diabetice datorita continutului ridicat de vitamina E si levuloza.
Dieta cu visine se tine 1-2 zile pe saptamana, cand nu se va consuma nimic altceva in afara de 1 kg de fructe si 2 litri de apa.
Visinele scad nivelul de acid uric din sange, ajutand la prevenirea gutei, la tratarea unor boli ale aparatului urinar, ameliorarea constipatiei si detoxifiaza organismul.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.