Setari Cookie-uri

Cele mai noi diete

Ultimele tendinte in materie de diete arata ca femeile din toata lumea s-au plictisit de faimoasele, dar ineficientele pe termen lung regimuri de slabit. Adio supa de varza, dieta disociata pe zile, dieta pe grupe sanguine, Atkins sau South Beach si bun venit noi diete de slabit, sanatoase si adoptate in secret de femeile celebre si frumoase!

In cartea sa, “The 5 Factor Diet”, Harley Pasternak ofera retetele culinare ale acestei diete de slabit, care suna destul de sofisticat pentru majoritatea oamenilor – una dintre retetele principale fiind gustarea spuma de somon afumat sau sparanghel si curcan, insa adevarul este ca principiul acestei diete nu este atat de complicat. Fiecare masa trebuie sa contina 5 ingrediente cheie, in cantitati mici: proteine fara grasimi (pui, peste sau branzeturi dietetice), carbohidrati (legume si fructe), fibre (cereale integrale) si grasimi monosaturate (ulei de masline extravirgin, de exemplu). Poti bea apa, ceai neindulcit si sucuri naturale la discretie.

Dieta japoneza

Vazuta ca o urmare fireasca a deja faimoasei “Frantuzoaicele nu se ingrasa”, cartea scrisa de Naomi Moriyama, “Japonezele nu se ingrasa… si nici nu imbatranesc”, prezinta obiceiurile culinare ale femeilor din Japonia, cunoscute pentru silueta lor de invidiat si pentru aspectul tanar al pielii, chiar si la o varsta inaintata. Femeile japoneze au cea mai mica rata a obezitatii din lumea civilizata (doar 3%, comparativ cu 30%, rata obezitatii din SUA), dar si cea mai indelungata speranta de viata: 85 de ani. Dieta japoneza este, astfel, un stil de a trai, pentru a fi supla si longeviva, adoptat si de Victoria Beckham.

Pentru a urma aceasta dieta, trebuie sa iti procuri un wok si un aparat cu aburi cu ajutorul caruia sa prepare orezul. Dieta japoneza este usoara si accesibila pentru toata lumea, fiind bazata pe orez integral, peste, legume, soia, taietei sau paste din orez (se gasesc in orice hipermarket), fructe si ceai neindulcit. Principiul esential din dieta japoneza este sa mananci astfel incat sa nu te simti niciodata complet satula, ci doar sa-ti astamperi foamea, consumand in acelasi timp numai hrana usoara si sanatoasa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.