Oana a zis ca in urma unui email trimis de ea, voi ati trimis sugestii de articole, iar noi o sa facem ce scrie acolo. Asa ca, se pare, in urmatoarea perioada va trebui sa scriu ce aveti voi chef si nu ce vreau eu. Ce bucurie… desi… mint… nu pot spune ca ma deranjeaza subiectul pe care il voi trata azi si chiar ma mir ca in topul dorintelor voastre s-a gasit un subiect despre sanatate si nu unul despre sex oral. E drept ca primul e plictisitor si aducator de vesti proaste, in timp ce al doilea… eh, si al doilea poate sa fie plictisitor daca il faci si nu daca il primesti.

Simptome ale CANCERULUI DE COL uterin in functie de stadiu

Si daca tot veni vorba de emailurile voastre as vrea sa lamuresc ceva, o frustrare de-a mea: nu am nicio legatura cu travestitul cucurigator, de fapt, nici macar nu sunt barbat (bine, nu ca as sti sa-i definesc lui sexul). Ma cheama Noemi… cu oe, nu Naomi, cu ao! Asa, acum sa trecem mai departe.

Titlul articolului (destul de ilustrativ zic eu) nu este o creatie nascuta in creierul meu bolnav, ci rugamintea uneia dintre voi: “As vrea sa citesc despre HPV, cancer de col si alte chestii d-astea”. Avand in vedere ca nu a definit mai clar notiunea de “chestii”, am sa vad ce pot face ca sa lamuresc cat mai multe intrebari legate de “chestii”. Un singur lucru mi-a fost foarte clar in aceasta exprimare. Ca habar nu aveti ce vreti sa stiti. Si pe buna dreptate, nu va invinuiesc, fiindca sunteti asaltate din toate directiile cu informatii despre trambitatul HPV si nici nu stiti ce sa mai credeti despre el.

Sa incepem cu inceputul… ce-i aia col?

Fata mea. Intre gaurica pe unde faci treaba mica si ailalta pe unde faci treaba mare, mai ai o deschidere. Daaaa, aia pe unde nu ies, ci intra treburi. Bun. Chestia aia se continua in sus ca o teava goala pe interior si la un moment dat, intri pe o portita si dai de uter. Portita aia (care nu e o usa, ci o portiune care arata putin altfel) se numeste col. Deci, daca vreti, colul e ca un inel care face legatura intre teava ta de vagin si uterul tau. Sa nu-mi sariti in cap voi, alea mai destepte, ca nu am respectat intocmai notiunile anatomice in aceasta explicatie fiindca nu sunt aici sa predau cursuri de medicina, ci sa le explic femeilor cat de poate de clar ce au intre picioare.

Cancerul de Col - totul despre boala feminina a secolului!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: