Setari Cookie-uri

Despre HPV, cancer de col si alte chestii d-astea

Oana a zis ca in urma unui email trimis de ea, voi ati trimis sugestii de articole, iar noi o sa facem ce scrie acolo. Asa ca, se pare, in urmatoarea perioada va trebui sa scriu ce aveti voi chef si nu ce vreau eu. Ce bucurie… desi… mint… nu pot spune ca ma deranjeaza subiectul pe care il voi trata azi si chiar ma mir ca in topul dorintelor voastre s-a gasit un subiect despre sanatate si nu unul despre sex oral. E drept ca primul e plictisitor si aducator de vesti proaste, in timp ce al doilea… eh, si al doilea poate sa fie plictisitor daca il faci si nu daca il primesti.

Ei bine, dar se pare ca pana la urma si ciocoflenderii pot sa joace un rol pozitiv. S-a constatat ca evreicele fac mai rar cancer de col. De ce? Pentru ca evreii sunt circumcisi! Asa ca iata, circumcisul mai echilibreaza balanta fustangiilor. Ma veti intreba ce-i aia circumcizie, nu-i asa? Este o operatie fascinanata prin care barbatului (sau mai frecvent baietelului) ii este taiata niste pielicica din cea care ii acopera glandul, adica varful penisului. Operatia asta e destul de controversata – unii zic ca-i grozava, altii o condamna. Important in acest moment pentru subiectul acestui articol este ca noua ne face bine. Dar in definitiv, carei femei nu-i prieste din cand in cand suferinta unui barbat?

Fumatul

Stiu ca cititi aceste randuri dimineata la cafea si tigara, dar renuntati la tigara, ca va creste de 3-4 ori riscul de cancer de col. Ca sa nu mai vorbim despre toate celelate belele pe care le provoaca. Cafeaua inca nu a fost incriminata cu nimic in cancerul de col.

Un necaz nu vine niciodata singur

Daca esti sarac si mananci numai tampenii ca sa iti poti plati chiria, afla ca ai sanse sa faci si cancer de col. Statusul socio economic este si el incriminat. De ce? Pai pentru ca saracii nu mananca adecvat, au putine vitamine si alte chestii din cauza gaurilor din alimentatie, se spala rar - ca doar n-au apa calda (observati, va rog, ca nu am spus ca exista oameni pur si simplu nespalati, ci am incriminat reteaua de distributie a apei). In plus, nu numai cei care nu au resurse financiare se hranesc aiurea. Ma uit pe birourile din jur si vad croissante, chipsuri si niste hamburgeri raciti… una n-ar mesteca un morcov sau un mar proaspat!

Si-am ajuns si la HPV

Grozavia de HPV… pana in urma cu cativa ani nimeni nu auzise de HPV. Acu’ vreo doi-trei ani, a izbucnit o mare panica. Toata lumea scria si citea si cerea informatii despre HPV. Foarte convenabil, imediat dupa generarea acestea isterii HPV-eniene, a aparut de nicaieri, vaccinul salvator!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.