Setari Cookie-uri

(P)Quiz: Esti o persoana stresata?

Zi de zi esti pe fuga, incercand mereu sa iti faci treaba cat mai bine si cat mai repede. Ai mereu impresia ca timpul este foarte pretios, totul depinde de randament si de succes, iar esecurile nu sunt admise? In zilele noastre ritmul de viata a devenit din ce in ce mai alert, incat ne-am obisnuit sa facem totul in graba. Insa, la sfarsitul zilei, de multe ori te simti obosita sau stresata. Incearca sa scapi de aceasta problema si sa te relaxezi cat mai mult pe parcursul zilei.

Zi de zi esti pe fuga, incercand mereu sa iti faci treaba cat mai bine si cat mai repede. Ai mereu impresia ca timpul este foarte pretios, totul depinde de randament si de succes, iar esecurile nu sunt admise?

In zilele noastre ritmul de viata a devenit din ce in ce mai alert, incat ne-am obisnuit sa facem totul in graba. Insa, la sfarsitul zilei, de multe ori te simti obosita sau stresata. Incearca sa scapi de aceasta problema si sa te relaxezi cat mai mult pe parcursul zilei.

In timpul petrecut la serviciul, ar trebui sa iti iei scurte pauze in care sa te relaxezi pentru cateva momente sau sa bei o cafea impreuna cu colegii de birou. Studiile furnizate de NESCAFE au aratat ca persoanele care beau o cafea dupa masa se simt mult mai bine si au chiar mai mult chef de treaba. Mai ales ca dupa amiaza nu mai ai acelasi ritm dinamic din timpul diminetii, ai nevoie de un energizant care sa iti dea cheful necesar de munca. Cafeaua solubila ne energizeaza imediat, iar gustul sau atat de bun si aroma ne fac mai relaxati.

Mai ales in perioadele foarte aglomerate, vei reusi sa te concentrezi mult mai bine la munca depusa in a doua parte a zilei si vei trece mai usor peste problemele care pot aparea. Important este sa nu depasesti limita de 2-3 cani de cafea pe zi, pentru ca ea sa isi mentina puterea de a te destinde.
Cercetarile recente mentionate de NESCAFE au demonstrat ca un consum regulat si moderat de cafea poate alunga depresia, plictiseala si chiar oboseala. Cand simti ca nu faci fata presiunii si esti foarte agitata, cea mai buna solutie este sa faci o scurta pauza in care sa bei o cana de cafea NESCAFE. Vei vedea cum starea de spirit ti se va schimba in cel mai scurt timp.

Pentru a te simti mereu in forma mentala maxima si a uita de problemele de peste zi, tine cont de urmatoarele sfaturi:

Incearca sa faci zilnic cateva exercitii fizice! Gimnastica la sala, acasa sau orice fel de miscare in aer liber, scade nivelul adrenalinei si te destreseaza.
Odihneste-te suficient in fiecare seara. Ideal este sa nu iti faci griji pentru ziua de maine, pentru ca atunci vei avea un somn tulbure sau insomnii. Oricum nu vei rezolva nimic in timpul noptii, mai bine te odihnesti si a doua zi vei reusi sa rezolvi orice problema poate aparea.
Distrage-ti atentia de la propriile probleme. Cand nu poti sa te gandesti la altceva decat la problemele pe care le ai, incearca sa iti abati atentia de la griji. Concentreaza-te la ceva relaxant si va avea efectul garantat.
Kudika
12 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.