Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru un Somn Odihnitor

Tii minte zilele acelea de vacanta in care simteai ca nu ai nici o grija pe lume; zilele acelea lenese, relaxante urmate de nopti calme care te incarcau de energie?

Pentru talpile acoperite cu bataturi foloseste o crema hidratanta iar pentru calcaiele crapate, iti recomandam sa folosesti o crema pe baza de acid glicolic care va ajuta exfolierea zonei respective. Dupa ce ai aplicat crema pune-ti pe picioare o pereche de sosete din bumbac (ai grija sa nu fie prea stramte pentru a nu iti afecta circulatia).

3. Hidrateaza-ti corpul

Hidratarea se face atat din interior cat si din exterior. Pe tot parcursul zilei iti este recomandat sa alegi apa in defavoarea sucurilor acidulate. Aceasta iti va da stralucire si te va improspata. Seara poti bea o cana cu ceai de musetel pentru a imbia somnul.

Pielea isi va pastra tonusul daca o vei ajuta si tu cu o crema hidratanta, mai ales dupa o baie calda. Maseaza-ti usor tot corpul folosind o lotiune potrivita nevoilor pielii tale. Din cand in cand foloseste la o crema pe baza de acid glicolic sau acid salicilic. Astfel de creme te pot ajuta sa scapi de firele crescute pe sub piele distrugand bacteriile ce se dezvolta in porii blocati.

Desi ar putea parea mai mult o corvoada decat o metoda de relaxare, masajul cu crema va rezolva problema muschilor tensionati si va conferi stralucire pielii.

4. Pregateste-ti camera pentru somn

Aeriseste intotdeauna camera inainte de culcare chiar daca temperatura de afara a coborat mult sub 0 grade Celsius. Vei adormi mai usor iar somnul iti va fi mai odihnitor.

Daca aerul din camera e prea uscat poti folosi o tavita cu apa asezata pe o sursa de caldura pentru a rezolva aceasta problema. Umeazela din aer, mai ales pe perioada uscata a verii iti va face pielea sa straluceasca.

Asigura-te ca perna pe care dormi iti confera suportul necesar pentru a nu te trezi cu dureri ale muschilor gatului. Si daca veni vorba de perna, pune sub aceasta un saculet cu flori uscate de lavanda sau ascunde in fata de perna un servetel din panza stropit cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Acest mic truc te va ajuta sa dormi ca un prunc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.