Setari Cookie-uri

6 idei pentru un aport de energie

Dupa atatea luni de iarna, cand zilele sunt scurte, reci si anoste, cele mai multe persoane incep sa resimta oboseala. Rezervele de energie adunate prin vacante sunt pe cale de disparitie iar alimentatia nu prea ne ajuta nici ea mai ales avand in vedere ca fructele si legumele nu sunt nici pe departe la fel de gustoase ca cele de vara si de toamna. Cand se adauga si stresul la aceasta ecuatie rezultatele sunt dezastruoase. Prin urmare cu fiecare zi care vine pare ca e din ce in ce mai greu sa te dai jos din pat.

Oricat de dificile ti s-ar parea activitatile fizice atunci cand esti la pamant cu nivelul de energie, putine lucruri pot sa iti confere mai multa energie decat putina miscare. Incepe-ti ziua cu putin mers rapid sau cu cateva exercitii de gimnastica. Astfel de activitati iti anunta organismul ca e cazul sa elibereze mai multa energie astfel incat sa poti face fata. Vei fi astfel mai alerta in timpul zilei.

4. Ai grija ce mananci

Modereaza consumul de glucide. Evita glucoza, sucroza, maltoza sau dextroza si prefera sa iti extragi necesarul de glucide din riboza (se gaseste in fructe si legume sau sub forma de suplimente nutritive). Nu exagera cu dulciurile; chiar daca ti se pare ca iti confera energie, vei constata ca pe perioada indelungata au efect contrar. Tine-te departe de siropuri si sucuri acidulate.
Incearca sa indroduci in dieta si proteine de buna calitate precum cele ce se gasesc in peste, carne de pasare, alune, migdale crude, seminte, soia.

5. Evita deshidratarea

Ai nevoie zilnic de doi litri de lichide. Pentru asta ai grija sa nu iti lipseasca din alimentatie supele, ceaiurile si sucurile naturale. Apa trebuie sa fie insa baza. Tine intotdeauna la indemana o sticla cu apa.

6. Bucura-te de o cana de ceai verde
Ceaiul verde are un continut ridicat de polifenoli (aproximativ 40%), substante cu proprietati antioxidante. In plus, cand il comparam cu ceaiul negru sau cu alte bauturi pe baza de cofeina, ceaiul verde iti confera energie dar fara a te lasa mai apoi secatuita. Ai grija insa sa nu il combini cu lapte; se pare sa acesta din urma limiteaza efectele benefice ale ceaiului verde.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.